Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka s jablky

Pohanka s jablky je voňavý, sytý a zdravý pokrm, který skvěle zahřeje. Sladká jablka, rozinky a jemné koření dodají pohance příjemně hřejivou chuť, takže si ji užijete ke snídani nebo jako sladký oběd.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku povaříme 5 minut v osoleném mléce a necháme asi 20 minut odstát pod pokličkou. Krok 2: Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko nakrájíme na kostičky. Krok 3: Do hrnce vložíme jablko, přisypeme rozinky, třtinový cukr, hřebíček, skořici, zhruba 100 ml vody a dusíme asi 15 minut. Krok 4: Vlažnou pohanku promícháme s medem a bílým jogurtem. Krok 5: Pohanku dáme do misek a na ni navrstvíme jablečné kostičky, ze kterých jsme odstranili koření. Podáváme hned nebo necháme vychladit v lednici.

TIP: Chyby při přípravě pohanky a jak jim předejít

Zveřejněno 18. 9. 2025

Poznámka autora zdenkapolanska

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6zkl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6zkl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pohanka, mléko, med, jogurt bílý, jablko, rozinky, skořice celá, koření hřebíček, cukr třtinový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu