Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hříbky s rajčaty a tymiánem

Zavařené hříbky s rajčaty a tymiánem spojují jemnou chuť lesních hub s osvěžujícími rajčaty a aromatickou bylinkou. Výsledkem je lahodná delikatesa, která skvěle doplní maso, studené mísy i čerstvé pečivo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 25 min

75 min (50 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dobře očistíme houby. Menší můžeme ponechat celé, ty větší podle potřeby překrojíme. Cherry rajčátka omyjeme. Krok 2: Vodu smícháme se solí, cukrem a chilli. Přivedeme k varu, vložíme očištěné hříbky a vše povaříme asi 3 minuty. Krok 3: Scedíme, naplníme sklenice spolu s rajčaty a snítkami tymiánu. Přidáme kuličky pepře a zalijeme olejem. Krok 4: Sklenicím otřeme hrdla, dobře zavíčkujeme a sterilujeme při 80 °C asi 20 minut.

TIP: Sterilované houby - osvědčené recepty

Zveřejněno 1. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hříbky s rajčaty a tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6z05

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hříbky s rajčaty a tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6z05

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, sůl, cukr krystal, chilli, houba hřib, rajče cherry, tymián, pepř černý, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu