Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalované patizonové podkovičky z horkovzdušné fritézy

Křehké plátky patizonu obalené v jemném trojobalu z kukuřičné strouhanky a dozlatova upečené v horkovzdušné fritéze představují lehkou a moderní alternativu klasického smažení. Tato zdravější pochoutka vás určitě nezklame.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby vypocení patizonu

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby vypocení patizonu)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky patizonu oloupeme, překrojíme na polovinu, odstraníme část se semeny, osolíme a necháme vypotit nejméně půl hodiny. Poté je osušíme papírovou utěrkou. Krok 2: Vajíčka, mléko, solamyl, sůl a pepř prošleháme vidličkou v misce. Kukuřičné lupínky rozmixujeme na strouhanku. Krok 3: Plátky patizonu posypeme grilovacím kořením a postupně obalíme v mouce, vajíčkové směsi a kukuřičné strouhance. Krok 4: Poté jejich povrch potřeme olejem a dáme péct do horkovzdušné fritézy na 10 minut při 180 °C. Otočíme a dopečeme dalších 10 minut z druhé strany.

TIP: Využití horkovzdušné fritézy v kuchyni

Zveřejněno 2. 10. 2025

Poznámka autorky Handour

Koření na grilovanou zeleninu nejčastěji obsahuje směs sušeného česneku, cibule, sladké papriky, černého pepře, soli, tymiánu, rozmarýnu a někdy i mletého chilli

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalované patizonové podkovičky z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRB1v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalované patizonové podkovičky z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRB1v

Marie

Suroviny:
patizon, mouka hladká, lupínky kukuřičné, mléko, vejce, solamyl, olej, koření na grilovanou zeleninu, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu