Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí zelí s mrkví

Domácí sterilované zelí perfektně doplní spoustu různých pokrmů. Kombinace křehkého zelí, sladké mrkve, šťavnatých jablek uchovává vitamíny na celé zimní období a dodá jídlu příjemnou vůni i chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hlávkové zelí očistíme, omyjeme, vykrojíme košťál a nakrájíme na tenké proužky. Krok 2: Jablka oloupeme, omyjeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na tenké proužky. Krok 3: Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Můžeme použít i domácí robot.  Krok 4: Vše dáme do větší mísy, přidáme sůl a kmín. Vše dobře promícháme. Krok 5: Směs plníme do čistých zavařovacích sklenic a zalijeme trochou převařené vody. Krok 6: Očistíme hrdla, dobře zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 90 °C přibližně 15 minut.

TIP: Báječné recepty z hlávkového zelí

Zveřejněno 15. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí zelí s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNgn1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí zelí s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNgn1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí hlávkové, mrkev, jablko, sůl, kmín celý, voda

Přidat fotografie receptu