Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové rizoto

K podzimu neodmyslitelně patří dýně hokaido, kterou upotřebíme v různých pokrmech, a to sladkých i slaných. Jednoduché dýňové rizoto s tuňákem a mrkví máte za necelou hodinku hotové. Postačí pouze zeleninovou směs podusit a promíchat s rýží a tuňákem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dýni omyjeme, rozkrojíme na půl a vydlabeme dužinu se zrníčky. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Rýži vaříme dle návodu na obalu v  mírně osolené vroucí vodě. Krok 4: Na olivovém oleji osmahneme cibuli. Přidáme dýni a mrkev, ochutíme kořením, podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do změknutí, dokud se voda nevyvaří. Krok 5: Hotovou směs promícháme s uvařenou rýží a tuňákem.

Zveřejněno 18. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28M3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28M3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, rýže, mrkev, tuňák, cibule, olej olivový extra virgin, kmín mletý, sůl bylinková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu