Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná červená řepa

Plněné červené řepy s mletým masem jsou zajímavým a chutným pokrmem, který potěší nejen milovníky zeleniny. Řepy se nejprve uvaří do poloměkka, vydlabou, naplní mletým masem a dozlatova upečou v troubě. Plněné řepy perfektně doplní vařené nebo pečené brambory.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 55 min

85 min (30 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Červenou řepu opláchneme, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Krok 2: Přidáme lžíci soli, ocet a podle velikosti povaříme zhruba 20-30 minut do poloměkka. Krok 3: Potom vodu slijeme, řepu zchladíme studenou vodou, oloupeme, rozpůlíme a pomocí lžičky vydlabeme. Vydlabanou část nakrájíme na kostičky, zmrazíme a příště použijeme např. na přípravu boršče. Krok 4: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 5: V misce smícháme mleté maso, cibuli, podle chuti okořeníme špetkou pepře, mletým kmínem a osolíme. Krok 6: Směs rozdělíme na osm dílů, vytvoříme kuličky, kterými naplníme připravené řepy. Krok 7: Řepy přendáme do zapékací misky, podlijeme vývarem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20-25 minut při 200 °C. Krok 8: Jako příloha jsou vhodné vařené nebo pečené brambory a zeleninový salát.

TIP: Pečené brambory s česnekem a bylinkami

Zveřejněno 23. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plněná červená řepa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVqB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plněná červená řepa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVqB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, cibule, maso hovězí mleté, vývar masový, ocet, sůl, pepř mletý, kmín mletý

Přidat fotografie receptu