Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové

Podzim je jako stvořený pro voňavý perník. Tato jednoduchá buchta na plech je díky rychlé přípravě velmi oblíbená. Upečte si ho s námi podle hrnkového receptu české zpěvačky a vášnivé cukrářky Kamily Nývltové. Perník je úžasně vláčný a s čokoládou a kokosem chutná skvěle.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

hlubší plech o velikosti 40 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 175 °C. Velký hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Do větší mísy prosejeme mouku, přisypeme cukr, vanilkový cukr, špetku soli, oba kypřicí prášky a kakao. Vše důkladně promícháme, aby se suroviny rovnoměrně spojily a nevznikaly později žmolky. Krok 3: Přidáme olej, mléko a vejce. Pomalu zamícháme, až vznikne hladké těsto. Podle potřeby můžeme přilít ještě trochu mléka. Krok 4: Do těsta přimícháme rozinky a nasekané ořechy. Pokud je nemáte rádi, klidně je vynechte. Krok 5: Těsto rovnoměrně rozetřeme až do krajů a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 35–40 minut. Krok 6: Upečený perník necháme úplně vychladnout. Poté ho promažeme vrstvou marmelády (nebojte se dát jí více – krásně zvláční těsto), přelijeme rozpuštěnou čokoládou a nakonec posypeme kokosem.

Zveřejněno 25. 10. 2025

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28pj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28pj

Marie

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, sůl, prášek do perníku, kypřící prášek do pečiva, kakao, mléko, olej, vejce, brusinky, ořechy vlašské, tuk, mouka hrubá, marmeláda, čokoláda, kokos strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu