Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychloštrúdl

Na přípravu rychloštrúdlu využijeme hotové listové těsto rozválené na pečicím papíře. Stačí už jen připravit strouhaná jablka, rozinky s rumovou příchutí, zabalit a skvělý moučník máte hotový raz dva.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

elasik elasik

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto vytáhneme z lednice a 10 minut necháme při pokojové teplotě. Krok 2: Mezitím propláchneme rozinky, necháme okapat. Vložíme je do misky a zakápneme rumovým aroma. Troubu předehřejeme na 220 °C. Krok 3: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Z jablek vymačkáme šťávu (do misky, a můžeme ji vypít). Krok 4: Vymačkaná jablka dáme doprostřed rozváleného těsta. Posypeme skořicovým cukrem a naloženými hrozinkami, ze kterých vymačkáme přebytečnou tekutinu. Krok 5: Štrúdl uzavřeme, krátké konce přeložíme dovnitř a delší strany přes sebe, jednu přes druhou. Dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme dozlatova na 200–220 °C přibližně 20–25 minut. Krok 6: Po upečení necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Top 7: Nejlepší záviny a štrúdly

Zveřejněno 28. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rychloštrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERWRk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rychloštrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERWRk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, jablko, cukr skořice, rozinky, rumové aroma, vejce, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu