Daňčí maso na víně
Daňčí maso dušené na červeném víně s cibulí, česnekem a voňavým tymiánem je skvělou volbou pro vydatný sváteční oběd. Díky pomalé přípravě se maso krásně rozpadá a společně se šťávou a špekem vytváří perfektní podzimní pokrm.
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme. Špek nakrájíme na kostičky. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Ve větším hrnci rozpustíme sádlo a maso na něm zprudka opečeme.
Krok 3: Přidáme cibuli, česnek a špek. Vše osmahneme, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vínem.
Krok 4: Vmícháme chilli papričku, tymián a ochutíme kmínem, solí a pepřem.
Krok 5: Za občasného míchání zvolna vaříme asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
Krok 6: Hotový pokrm podáváme s knedlíkem a šípkovou zavařeninou.
Zveřejněno 30. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Daňčí maso na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkV0w
Moje poznámka
Daňčí maso na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkV0w
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 41 minutami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 3 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka s bílou čokoládou
Panova před 1 minutou
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 2 minutami
Horalkovo-nugetové kuličky
Panova před 9 minutami
Slunečnicové kroužky
Panova před 10 minutami
Kokosová očka
Panova před 11 minutami
Kokosové kuličky z vařených žloutků
Panova před 11 minutami
Šunková pěna
Radka310 před 46 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 1 hodinou
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 2 hodinami
Suroviny:
plecko,
sádlo,
cibule,
česnek,
špek,
mouka hladká,
vývar hovězí,
víno červené,
chilli paprika čerstvá,
tymián,
kmín mletý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.