Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka se slzovkou

Zeleninová polévka se slzovkou je lehká a plná chuti. Slzovka, známá také jako jobovy slzy, je bezlepková obilovina bohatá na vlákninu a minerály. V kombinaci s čerstvou zeleninou vytváří výtečnou a sytou polévku vhodnou pro každý den.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 30 min

110 min (80 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve propláchneme hrst slzovky a alespoň na hodinu ji namočíme do studené vody. Poté slzovku scedíme. Krok 2: Brambory, celer a mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Petrželku nakrájíme najemno. Krok 3: Do hrnce nalijeme vodu, přidáme na kostičky nakrájené brambory, mrkev, celer a předem namočenou, scezenou slzovku. Vaříme asi 15 minut. Krok 4: Po uvedené době přidáme do polévky pórek, hrášek, fazolkové lusky, kukuřičná zrna, pepř a sůl a vaříme 5 minut. Krok 5: Když máme všechnu zeleninu uvařenou, polévku sundáme z plotny a přidáme do ní kousek másla a petrželku.

TIP: Recepty na zeleninové polévky - oblíbené druhy zeleniny

Zveřejněno 31. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zeleninová polévka se slzovkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR6qW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zeleninová polévka se slzovkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR6qW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, brambory, mrkev, celer, pórek, hrášek, lusky fazolkové, pepř mletý, sůl, máslo, petrželka

Přidat fotografie receptu