Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grónský halibut s restovanou cuketou

Ryby jsou zdrojem kvalitních bílkovin a zdravých tuků, tudíž by měly být pravidelnou součástí našeho jídelníčku. Grónský halibut má velice jemnou a lehce nasládlou chuť, která nejlépe vynikne v kombinaci s čerstvými bylinkami, limetovou šťávou a restovanou cuketou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bylinky nasekáme. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Porce ryby osušíme papírovými utěrkami, pokapeme limetovou šťávou a posypeme nasekanými bylinkami. Rybu necháme stranou odležet. Krok 3: V pánvi na rozpáleném arašídovém oleji orestujeme cuketu. Hotovou cuketu dáme na papírové utěrky, které odsají přebytečný tuk. Poté cuketu mírně osolíme. Udržujeme teplé. Krok 4: Porce ryby osolíme, obalíme ve škrobu (aby se nespálily bylinky) a zvolna opečeme v pánvi na arašídovém oleji, zhruba 3 minuty z každé strany. Krok 5: Hotovou rybu položíme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Krok 6: Rybu podáváme s bramborovo-batátovou kaší a cuketami. Pokrm můžeme doplnit listovým salátem dle chuti.

TIP: Ryby - jak s nimi pracovat a podle čeho vybírat

Zveřejněno 4. 11. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Bramborovo-batátová kaše už na Topreceptech je několikrát. Výborná je např. Smetanová bramborová kaše s batáty od aisha, mohu doporučit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Grónský halibut s restovanou cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVEW

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Grónský halibut s restovanou cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVEW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
halibut, čerstvé bylinky, škrob kukuřičný, olej arašídový, sůl, cuketa

Přidat fotografie receptu