Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorský guláš

Mezi tradiční a velice oblíbené pokrmy patří guláš, jehož kořeny sahají až do Maďarska. Pomalu dušené hovězí maso z kližky se krásně rozpadá v ústech a perfektně jej doplní lahodná omáčka. Příprava guláše sice vyžaduje více času, ale odměnou vám bude jeho výtečná chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 130 min

160 min (30 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí kližku očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Krok 2: V hrnci rozehřejeme sádlo. Vložíme cibuli a restujeme dozlatova. Krok 3: K orestované cibuli vložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání opékáme do zatáhnutí masa. Krok 4: Pak přidáme rajský protlak, polovinu množství prolisovaného česneku a vše zaprášíme sladkou paprikou. Podlijeme pivem a guláš pod pokličkou dusíme do té doby, než maso změkne. Krok 5: Během dušení guláš občas promícháme a dle potřeby podléváme vývarem. Krok 6: V malém množství vody rozmícháme mouku. Připravenou záklechtkou guláš zahustíme a provaříme alespoň 15 minut. Krok 7: Hotový guláš dochutíme majoránkou, česnekem a dle potřeby solí. Krok 8: Guláš podáváme s houskovým knedlíkem, ozdobený jarní cibulkou.

TIP: Guláš není jen z hovězího nebo vepřového masa

Zveřejněno 8. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bavorský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNWr6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bavorský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNWr6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, česnek, mouka hladká, pivo světlé, protlak rajčatový, vývar masový, sádlo, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, majoránka, kmín celý, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu