Bavorský guláš
Mezi tradiční a velice oblíbené pokrmy patří guláš, jehož kořeny sahají až do Maďarska. Pomalu dušené hovězí maso z kližky se krásně rozpadá v ústech a perfektně jej doplní lahodná omáčka. Příprava guláše sice vyžaduje více času, ale odměnou vám bude jeho výtečná chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí kližku očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme sádlo. Vložíme cibuli a restujeme dozlatova.
Krok 3: K orestované cibuli vložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání opékáme do zatáhnutí masa.
Krok 4: Pak přidáme rajský protlak, polovinu množství prolisovaného česneku a vše zaprášíme sladkou paprikou. Podlijeme pivem a guláš pod pokličkou dusíme do té doby, než maso změkne.
Krok 5: Během dušení guláš občas promícháme a dle potřeby podléváme vývarem.
Krok 6: V malém množství vody rozmícháme mouku. Připravenou záklechtkou guláš zahustíme a provaříme alespoň 15 minut.
Krok 7: Hotový guláš dochutíme majoránkou, česnekem a dle potřeby solí.
Krok 8: Guláš podáváme s houskovým knedlíkem, ozdobený jarní cibulkou.
Zveřejněno 8. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNWr6
Moje poznámka
Bavorský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNWr6
Nejnovější recepty
Kroupy se zelím, rajčaty a olivami po italsku
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční hvězdičky s čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Kulajda podle maminky
Přidáno před 12 hodinami
Zeleninový kuskus s kuřecími medailonky
Přidáno před 13 hodinami
Langoše bez kynutí
Přidáno před 15 hodinami
Králičí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková jablečná buchta s tvarohem
LenkaMahu před 9 minutami
Hrníčkové vafle
Hana84 před 14 minutami
Celozrnné placky z bramborové kaše
jaroko před 21 minutami
Staročeská křenová polévka
mira68 před 1 hodinou
Utopenci
magdalenka před 1 hodinou
Lehké kardinálovy řezy
magdalenka před 1 hodinou
Guláš - pravý hospodský
magdalenka před 1 hodinou
Kachní prsíčka na pomerančích
[email protected] před 2 hodinami
Bábovka...
O.michalek93 před 2 hodinami
Dršťková polévka I
magdalenka před 2 hodinami
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
česnek,
mouka hladká,
pivo světlé,
protlak rajčatový,
vývar masový,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
majoránka,
kmín celý,
cibulka jarní
Komentáře (1)