

Bavorské knedlíky
Suroviny
- 10 housek
- mléko
- 3 vejce
- máslo
- cibule
- petržel
- muškátový květ
- sůl
Postup přípravy receptu
Nakrájené housky okořeněné muškátem a osolené zalijeme horkým mlékem a necháme 5 minut přikryté.
Na másle zpěníme cibulku a přidáme do mísy s houskami. Pak dáme petržel a vejce.
Z těsta děláme knedlíky, které potom vaříme ve vařící vodě asi 10 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bavorské knedlíky
-
Tyto knedlíky dělám již několik let a jsou vynikající, začala jsem je dělat malinké, teď už dělám velké, jsou dobré i klasika ovál, stále drží tvar mám několik vychytávek, mouka se vůbec nedává je v pečivu, při tvoření knedlíku si máčím ruce ve studené vodě a po uvaření někdy znova opláchnu na sítku studenou vodou, oni se lehce zatáhnou, potom nechám lehce zchladnout a krájím.
www.toprecepty.cz
-
Vyzkoušel jsem a dopadlo to katastrofálně. Ve vodě se rozvařily. Nemá se tam také přidávat mouka??!! V jiných receptech jsem ji viděl. 10 ks pečiva a 3 vejce tak přišly vniveč. Dávám palec dolů. .
-
Knedlíky dle postupu, jen jsem rozdělila vejce na žloutky+bílky na sníh.vše zamícháno,nekonec ten sníh a hodně pevně vytvarovat, vařila jsem slabýćh 10 min.pak na mřížku(pařáček) vypářit - a prostě vynikající.Jednoduché,žádná mouka.
Udělá je i začátečník!
-
Chybí mi tam údaj kolik má být mléka...a mouky ani trošku?
-
Vařila jsem podobné, ale tím že jsem je dala do vody, bylo to hnusné. Pak jsem četla recept, kde se dělají nad párou, Zkusím tedy znovu.
-
Dnes mě moje máma naučila vařit bavorské knedlíky, tak přidávám fotku a pochvalu. Jsou výborné.
-
Přidala jsem do nich pórek. Jsou vynikající
-
Tak ty zítra udělám
-