Sekaná se smetanou
Zlatavá voňavá sekaná, zjemněná smetanou a slaninou, je dobrota, které neodoláte. Příprava je snadná a výsledek zaručený. Podáváme teplou, s různě upravenými bramborami, nebo studenou, s čerstvým chlebem.
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme do větší mísy.
Krok 2: Rohlíky rozkrájíme na malé kostičky a v jiné míse je zalijeme smetanou a necháme nasáknout. Pokud nemáme smetanu, můžeme použít mléko.
Krok 3: Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a slaninu na menší kousky. Obojí přidáme k masu.
Krok 4: Přidáme pepř, sůl a majoránku podle chuti.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 5: Do mísy k masu přidáme namočené rohlíky a důkladně promícháme. Krok 6: Uděláme jeden oválek a dáme na vymazaný plech, nebo pokud máte formu, tak sekanou upečeme v ní. Krok 7: Pečeme na 180 °C přibližně 60 minut. Na posledních pár minut zvýšíme teplotu, aby se nahoře udělala pěkná kůrka. Krok 8: Sekaná bude krásně šťavnatá a pokud ji upečeme ve formě, budeme mít i krásný výpek třeba na brambory.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 5: Do mísy k masu přidáme namočené rohlíky a důkladně promícháme. Krok 6: Uděláme jeden oválek a dáme na vymazaný plech, nebo pokud máte formu, tak sekanou upečeme v ní. Krok 7: Pečeme na 180 °C přibližně 60 minut. Na posledních pár minut zvýšíme teplotu, aby se nahoře udělala pěkná kůrka. Krok 8: Sekaná bude krásně šťavnatá a pokud ji upečeme ve formě, budeme mít i krásný výpek třeba na brambory.
Zveřejněno 8. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82KOr
Moje poznámka
Sekaná se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82KOr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Suroviny:
maso mleté mix,
smetana ke šlehání,
slanina,
cibule,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
majoránka
Komentáře (2)