Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový guláš s paprikou

Notoricky známý a oblíbený bramborový guláš je vylepšený čerstvou paprikou. Chuť mu dodá také použitá uzenina. S dobrou klobásou jistě neuděláte krok vedle. Během hodinky máte večeři, která zažene i vlčí hlad.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, česnek a papriku očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku na menší kostičky a česnek na nudličky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Uzeninu nakrájíme na kousky. Krok 2: Na oleji orestujeme cibulku lehce dozlatova. Přidáme uzeninu a česnek, krátce orestujeme. Krok 3: Přisypeme mletou papriku, zamícháme, aby se spojila s tukem, přidáme brambory a papriku, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Krok 4: Ve 100-150 ml studené vody promícháme lžíci hladké mouky, aby se předešlo hrudkám a připravíme tak záklechtku. Krok 5: Hotový guláš dle potřeby zahustíme záklechtkou, kterou za stálého míchání vlijeme do vařícího guláše a provaříme alespoň 10 minut. Dochutíme solí, pepřem, rozemnutou majoránkou a případně ještě česnekem.

TIP: 16 receptů na gulášové polévky

Zveřejněno 9. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborový guláš s paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDpqV

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborový guláš s paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDpqV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
uzenina, brambory, cibule, paprika, paprika sušená uzená, česnek, olej, mouka hladká, sůl, pepř mletý, majoránka, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu