Kynutý houskový knedlík
Kynutý houskový knedlík vařený v páře je klasická česká příloha, která výborně doplní omáčky a dušená nebo pečená masa. Jemná a nadýchaná chuť knedlíku krásně doplní hlavní chod a dodá jídlům tradiční domácí charakter.
Postup přípravy
Krok 1: Z rozdrobeného droždí, cukru, 80 ml teplého mléka (z odměřeného množství) a lžičky mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě 10-15 minut vzejít.
Krok 2: Rohlíky nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Zbylé mléko i mouku, vejce, sůl a kvásek promícháme a vypracujeme těsto.
Krok 4: Do těsta nakonec vmícháme rohlíky. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Krok 5: Z těsta vytvoříme 2 knedlíky, které necháme ještě asi 10 minut nakynout.
Krok 6: Knedlíky vaříme v páře, zhruba 20 minut.
Krok 7: Uvařené knedlíky vyndáme, propícháme několikrát špejlí, aby vyšla pára, a potřeme je olejem, aby neosychaly.
Zveřejněno 10. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý houskový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkVBL
Moje poznámka
Kynutý houskový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkVBL
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 5 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 4 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 5 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 10 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 10 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 11 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 11 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 11 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 11 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
cukr,
mléko,
mouka hrubá,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
rohlík,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.