Vepřové po debrecínsku v PH

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Doba přípravy: cca 3 a 1/2 hod. 4 porce Vepřové maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

4 vepřové plátky (mohou být i kostky masa)
lžíce sádla (nebo olej)
30-50 g uzené slaniny (lze vynechat)
2 plné lžičky sladké papriky
1 větší cibule
2 stroužky česneku
sůl, pepř
1-2 lžíce protlaku
voda nebo vývar
klobása i pikantní (nebo párek)
1 světlezelená paprika
1 větší rajče
hotová jíška
1 smetana 12% (kdo rád, dá si smetanu ke šlehání)
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na dno PH dáme sádlo a špek, pokrájený na kostičky, rovnoměrně posypeme 1 lžičkou sladké papriky, na to nasypeme drobně pokrájenou cibuli, na cibuli dáme maso (nejlépe plec) – mírně osolené a trochu víc opepříme. Na maso rovnoměrně nasypeme druhou lžičku papriky a prolisujeme česnek. Přidáme i protlak a nakonec zalijeme vodou tak, abychom z masa neopláchli koření.

  2. Pomalíme asi 2 a 3/4 až 3 hodiny na stupeň High, pak přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a na proužky nakrájenou papriku. Za další čtvrt hodiny ochutnáme, podle potřeby dosolíme a dochutíme, přidáme smetanu a hotovou jíšku (omáčka by neměla být hustá). Necháme 10-15 minut povařit, nakonec přidáme na kousky nakrájené rajče, přiklopíme a vypneme pomalý hrnec.

  3. Jako příloha je nejlepší rýže, ale hodí se i brambory, těstoviny či knedlík, co kdo rád.

Poznámka

Nám moc chutnalo a vám také přeji dobrou chuť! :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřové po debrecínsku v PH

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: plec po debrecinsku vepřové po debrecínsku vepřová kýta na po debrecinsku

Zapomněl/a jsem heslo