Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý houskový knedlík

Kynutý houskový knedlík vařený v páře je klasická česká příloha, která výborně doplní omáčky a dušená nebo pečená masa. Jemná a nadýchaná chuť knedlíku krásně doplní hlavní chod a dodá jídlům tradiční domácí charakter.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z rozdrobeného droždí, cukru, 80 ml teplého mléka (z odměřeného množství) a lžičky mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě 10-15 minut vzejít. Krok 2: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Krok 3: Zbylé mléko i mouku, vejce, sůl a kvásek promícháme a vypracujeme těsto. Krok 4: Do těsta nakonec vmícháme rohlíky. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Krok 5: Z těsta vytvoříme 2 knedlíky, které necháme ještě asi 10 minut nakynout. Krok 6: Knedlíky vaříme v páře, zhruba 20 minut. Krok 7: Uvařené knedlíky vyndáme, propícháme několikrát špejlí, aby vyšla pára, a potřeme je olejem, aby neosychaly.

TIP: Knedlíky - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 10. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kynutý houskový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVBL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kynutý houskový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVBL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
droždí čerstvé, cukr, mléko, mouka hrubá, mouka polohrubá, vejce, sůl, rohlík, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu