Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízek v bramborovém těstíčku

Kuřecí řízek v bramborovém těstíčku, někde známý jako kuřecí Ondráš, je oblíbeným českým pokrmem, který spojuje jemné kuřecí maso a bramborové těsto. Výsledkem je vydatný a sytý oběd, který potěší každého milovníka řízků.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli si očistíme a nakrájíme nadrobno.
Česnek oloupeme a nastrouháme.
Brambory pečlivě omyjeme a nastrouháme najemno i se slupkou. Krok 2: Do nastrouhaných brambor přidáme mléko, vejce, cibuli, česnek, sůl, pepř, majoránku a dobře zamícháme. Dle potřeby zahustíme strouhankou, aby vzniklo těsto na obalení masa. Krok 3: Kuřecí prsa si rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme. Krok 4: V pánvi rozpálíme větší vrstvu oleje. Řízky obalíme v těstíčku a rovnou dáváme pozvolna smažit do zlata z obou stran.

TIP: Jak se dělá řízek Ondráš

Zveřejněno 10. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuřecí řízek v bramborovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRXBJ

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuřecí řízek v bramborovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRXBJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, brambory, cibule, česnek, vejce, mléko, strouhanka, sůl, pepř mletý, koření, olej

Přidat fotografie receptu