Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený krůtí krk

V kuchyni nalezne své využití i krůtí krk, který můžeme použít do vývaru nebo jej upéct. Pomalu pečené maso s cibulí, česnekem a oblíbeným kořením bude mít krásně zlatavou kůrku a zůstane šťavnaté.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby odležení masa

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nastrouháme. Krok 2: Krůtí krk důkladně opláchneme, osolíme, opepříme, okořeníme a vetřeme česnek. Krok 3: Cibuli vložíme do pekáče. Na cibuli položíme krk. Krk zakryjeme potravinářskou fólií, vložíme do lednice a necháme odležet alespoň 2 hodiny. Krok 4: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Krok 5: Do předehřáté trouby vložíme pekáč. Prvních 10 minut krk pečeme na 200 °C. Poté teplotu snížíme na 160 °C, podlijeme trochou vody a pečeme doměkka, zhruba 80 minut.

TIP: Krůtí maso - nápady na oběd

Zveřejněno 11. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečený krůtí krk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB9EQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečený krůtí krk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB9EQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krky krůtí, česnek, cibule, koření na grilované maso, pepř mletý, sůl, olej, voda

Přidat fotografie receptu