Pupek na zelenině

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Doba přípravy: 2 hodiny Hovězí maso 21 názorů

Suroviny

1 kg očistěného hovězího pupku
200 g uzeného bůčku
1 malý rajčatový protlak
1 polévkové lžíce cukru
1/2 l červeného vína
2 cibule
2 stroužky česneku
200 g čerstvých žampionů
1/2 fenyklu
3 řapíky celeru
2 větší mrkve
2 bobkové listy
tymián
3 dcl silného hovězího vývaru
sůl
pepř
2 polévkové lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček, pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso vyjmeme a do základu přidáme orestovat cibuli, česnek a mrkev, po chvíli rajčatový protlak s cukrem.

  2. Podlijeme vývarem a vrátíme maso.

  3. Necháme asi 10 minut dusit, aby maso pustilo šťávu a přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přiklopíme.

  4. Dochutíme podle potřeby. Dusíme na mírném ohni ještě hodinu, aby bylo maso měkké. Ke konci přidáme pokrájený řapíkatý celer, žampiony a fenykl a dovaříme ještě 15 minut.

Poznámka

Podávala jsem s červenou rýží natural.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pupek na zelenině

Předchozí 1 2

Tématické fráze: telecí pupek recepty teleci pupek hovězí pupek na zelenine jehneci pupek telecí pupek recept vepřový pupek telecí pupek - recepty jehněčí pupek recepty jehněčí pupek recept vepřový pupek recepty vepřový pupek recept hovězí pupek na červeném víně hovězí pupek na víně recept na vepřový pupek hovězí pupek recepty hovězí pupek recept byci pupek recepty telecí pupek pupek recepty recept jehněčí pupek