Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda plněná slaninou, špenátem a vejcem

Roláda plněná slaninou, špenátem a vejcem je pokrm, který vypadá slavnostně, ale připravuje se překvapivě snadno. Kombinace křehkého masa, voňavé slaniny a špenátu s vejcem uprostřed vás ohromí krásným řezem i bohatou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme. Jednu část česneku nastrouháme najemno, druhou nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí je oloupeme. Krok 2: Na troše oleje zesklovatíme část cibule spolu s kostičkami slaniny. Přidáme špenát a krátce jej restujeme, dokud se neodpaří voda, kterou pustí. Dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným česnekem, poté odstavíme a necháme vychladnout. Krok 3: Mezitím kotletu nařízneme a rozklepneme na plát. Osolíme, opepříme z obou stran a vnitřní stranu potřeme hořčicí. Krok 4: Plát masa poklademe plátky slaniny, na ně rozvrstvíme špenát, doprostřed položíme celá vejce a pevně zamotáme roládu, kterou stáhneme provázkem. Krok 5: Včas předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 6: V pánvi rozpálíme olej, roládu ze všech stran zprudka opečeme a poté ji přendáme do pekáče. Krok 7: Na výpeku orestujeme zbylou cibuli a česnek nakrájený na plátky, zalijeme vodou, aby se odlepily všechny přípečky ze dna, a směs přidáme k roládě do pekáče. Krok 8: Pečeme při 180 °C asi 1 hodinu, v polovině pečení roládu otočíme. Krok 9: Hotovou roládu vyjmeme a necháme odležet pod alobalem. Krok 10: Výpek zaprášíme hladkou moukou, dobře zamícháme, krátce provaříme a rozmixujeme dohladka. Krok 11: Z rolády odstraníme provázek a nakrájíme ji na porce. Krok 12: Plátky rolády podáváme s bramborovou kaší nebo rýží, přelité omáčkou z výpeku.

Zveřejněno 21. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Roláda plněná slaninou, špenátem a vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxLmG

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Roláda plněná slaninou, špenátem a vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxLmG

Marie

Suroviny:
kotleta vepřová, špenát listový mražený, slanina, slanina, vejce, cibule, česnek, hořčice plnotučná, pepř mletý, sůl, olej, cibule, česnek, voda, mouka hladká

Přidat fotografie receptu