Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké mramorové

Linecké cukroví podle tohoto receptu působí slavnostně a originálně. Je spojené jemným máslovým krémem a ozdobené krásně barevným mramorovým vzorem. Takové cukroví se zaručeně stane dokonalou ozdobou každé vánoční tabule.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 30 minut v chladu

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 30 minut v chladu)

Suroviny pro 1 dávka

50 menších kousků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Všechny suroviny rychle zpracujeme na vláčné těsto a necháme 30 minut v chladu odpočinout. Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Těsto vyvalujeme mezi dvěma archy pečicího papíru na sílu 3 mm a vykrajujeme zvolený tvar. Pečeme 7-9 minut při teplotě 170 °C. Krok 4: Krém: Máslo vyšleháme s cukrem a skořicí do nadýchaného krému a přidáme kokos nebo mandle. Krok 5: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Pokud je příliš hustá, přidáme malé množství ztuženého tuku. Pro obarvení odebereme po lžíci čokolády do malých skleniček nebo hrníčků, každou část obarvíme jinou barvou a zamícháme špejlí. Připravíme si tak asi pět skleniček s různými barvami, přičemž hnědá by mezi nimi neměla chybět. Krok 6: Dva upečené tvary spojíme krémem. Vrchní část cukrátka namočíme do bílé čokolády, na povrchu hned vytvoříme špejlí několik barevných kapek a párátkem je jemnými krouživými pohyby rozvedeme po celé ploše. Krok 7: Čokoláda musí být stále dostatečně tekutá. Skleničky s čokoládou proto vkládáme do kastrůlku s horkou vodou a zdobíme postupně po jednom cukrátku. Pokud je čokoláda správně tekutá, rýha po párátku se hned ztratí a povrch zůstane hladký.

TIP: Zdobení cukroví pro začátečníky

Zveřejněno 25. 11. 2025

Poznámka autorky Handour

Způsob zdobení není těžký, ale časově náročnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Linecké mramorové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMq6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Linecké mramorové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMq6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, kokos strouhaný, skořice mletá, čokoláda bílá, tuk ztužený, potravinářské barvivo gelové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu