Škvarkový chléb do trouby

La Furi Roja Kuchařka: La Furi Roja

Doba přípravy: 2 hodiny Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

200 g žitné chlebové mouky
300 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
300 ml vody
1 lžička cukru
50 g nasekaných škvarků
1 lžíce kmínu
1 lžíce soli
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
1 lžička sušeného česneku
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do teplé vody s lžičkou cukru rozdrobím droždí a nechám vzejít kvásek.

  2. Mezitím smíchám všechny suché suroviny.

  3. Do suchých surovin přidám kvásek, olej a ocet a v robotu nebo ručně vyhnětu nelepivé těsto. Přendám do moukou zaprášené mísy a v teple nechám 40 minut kynout.

  4. Z těsta vytvaruji bochánek, dám na vymazaný plech či pečící papír, a nechám ještě asi 15 minut kynout. Povrch bochánku nařežu a potřu rozšlehaným vejcem. Peču 45 minut na 230°C.

Poznámka

Moje trouba peče mírně, jinak se po 15 minutách pečení doporučuje stáhnout teplotu na 200°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarkový chléb do trouby

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: nejlepší škvarkový chleba ze sušeného z droždí skládaný chléb se se škvarkama podmaslový chleba jako od babičky

Zapomněl/a jsem heslo