Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná roláda z mletého bůčku

Plněná roláda z mletého bůčku je skvělá právě upečená i po studenu. Mleté maso se sýrem stačí rozetřít na plát alobalu, naplnit vejci, kapií a jemným salámem a zarolovat. Díky triku s alobalem zůstane roláda krásně šťavnatá a hezky drží tvar.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

DrahomiraH DrahomiraH

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odležení

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bůček pomeleme přidáme, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek a strouhaný sýr. Zalijeme mlékem a dobře zpracujeme. Dáme do druhého dne odležet do lednice. Krok 2: Kapie umyjeme, zbavíme semeníku a nakrájíme na proužky. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 4: Alobal potřeme olejem a rozetřeme na něj připravený mletý bůček, poklademe kolečky salámu, proužky kapie a uvařenými, na kolečka nakrájenými vejci. Smotáme a alobal dobře uzavřeme. Krok 5: Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut. Pak alobal rozevřeme a roládu dopečeme dozlatova. Krok 6: Bučkovou roládu podáváme s bramborovou kaší

Zveřejněno 25. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plněná roláda z mletého bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkL0r

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plněná roláda z mletého bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkL0r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bůček, mléko, sýr strouhaný, junior, kapie, vejce, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, alobal

Přidat fotografie receptu