Závinové trojhránky nebo bochánky s mákem

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 40 minut 24 ks Moučníky , Záviny, rolády 0 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
100 g krupicového cukru
100 ml oleje
225 ml vlahého mléka
špetka soli
citronová kůra
20 g (půl kostky) droždí
+ 1 malé vejce na potření
Maková náplň:
150 g mletého máku
80 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
120 ml horkého mléka
citronová kůra
lžíce rumu
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do proseté mouky přidáme nastrouhané droždí, cukr, sůl, kůru a promícháme. Přilijeme olej a postupně mléko, promícháme, přendáme na vál a zpracujeme těsto - nedáváme kynout. S těstem se hezky pracuje, nelepí se a je vláčné.

  2. Ihned vytvoříme závin - polovinu těsta rozválíme, potřeme 1/2 makové nádivky, smotáme a nakrájíme na trojúhelníky. Přendáme na plech vyložený podložkou nebo papírem na pečení.
    Stejně uděláme i druhou polovinu těsta nebo pomocí lžíce uděláme 12-15 bochánků, roztáhneme do placičky. Na každou dáme plnou lžičku náplně, zabalíme bochánek a přendáme na plech.

  3. Zapneme troubu na 180° C a než se ohřeje, vše připravené na plechu dostatečně nakyne. Rozkvedláme vidličkou v hrnečku vejce a před vložením do trouby trojhránky nebo bochánky potřeme vejcem, kdo chce, může přidat i drobenku, ale není nutná. Pečeme dorůžova cca 15 minut (podle trouby- hlídáme). Hotové necháme vychladnout a lehce poprášíme moučkovým cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Závinové trojhránky nebo bochánky s mákem

K receptu nejsou žádné komentáře.