Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos na rozmarýnu

Losos na rozmarýnu je chutná alternativa ke kaprovi na štědrovečerní večeři. Filet jemně ochucený voňavým rozmarýnem, krásně křupavý zvenku a uvnitř šťavnatý, potěší všechny, kdo chtějí vyzkoušet něco netradičního.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Lososa jemně osušíme papírovou utěrkou. Pak jej rozdělíme na dvě stejné porce a lehce zakápneme šťávou z citronu. Krok 2: Rybu osolíme, opepříme a posypeme sušeným rozmarýnem rozetřeným v dlani. Krok 3: Nakonec rybu obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku z ryby oklepeme. Krok 4: V pánvi na rozehřátém sádle smažíme lososa zhruba 3-4 minuty z každé strany. Krok 5: Lososa podáváme s bramborovým salátem a plátkem citronu.

TIP: Co si dát místo kapra na Štědrý den?

Zveřejněno 9. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Losos na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6jEY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Losos na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6jEY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, citron, sůl, pepř mletý, rozmarýn sušený, mouka hladká, sádlo

Přidat fotografie receptu