

Bůček pečený na rozmarýnu
Suroviny
- 1 kg vepřového bůčku
- 2 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 větší mrkve
- 2 velké snítky rozmarýnu
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Bůček nakrájíme na porce, kůžičku nařežeme do mřížky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev oloupeme a pokrájíme na kolečka, česnek na plátky. Vše dáme do pekáčku a promícháme se solí, mletým pepřem a nasekaným rozmarýnem.
Do pekáčku přidáme porce bůčku kůží dolů a podlijeme skleničkou vody. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě na cca 200°asi 1 hodinu.
Pak sundáme alobal a necháme maso opéct do červena, poté obrátíme kůží nahoru a pečeme dál, dokud kůžička není opečená (celkem asi 30 min).
Poznámka
Podávala jsem s pečenými brambory na rozmarýnu - brambory na čtvrtky, osolit, opepřit, pokapat olejem, přidat nasekaný rozmarýn a upéci v troubě do zlatova:)
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 189 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Bůček pečený na rozmarýnu
-
casino: já maso krájím, ale ne na plátky, ale na takové špalíčky, cca 5 cm, takže z toho kila mám tak 4-5 kousků
, je to pak pěkně opečené ze všech stran a podle mě i dříve hotové než v celku
a s poklicí to samozřejmě jde taky, já na hluboký pekáček žádnou nemám tak improvizuji s alobalem
-
"Bůček nakrájíme na porce, kůžičku nařežeme do mřížky, "
"Kožuch" taky nařezávám, ale maso peču VCELKU
No, ale ta fotečka je obzvláště vypečenáa kdyby se nefotilo proti světlu, tak by byla přímo k sežrání...
***
Kolegyně Marika by vám patrně dala kartáč: https://www.toprecepty.cz/recept/4648-hrbate-maso/
Kdyby ale nebyl po ruce Al obal, asi by bylo lze nádobu na pečení zadeklovat i jen poklicí (je-li jaká vhodná k mání) jak se to dělá od nepaměti, že?