Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové

Kokosky jsou snadné a rychlé cukroví, u kterého zužitkujete zbylé bílky. Lahodné sněhové bochánky jsou na povrchu křupavé a uvnitř vláčné a plné strouhaného kokosu. Vyzkoušejte je připravit podle receptu od Kamily Nývltové.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

přibližně 80 kokosek

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na sporák dáme kastrůlek, který z poloviny naplníme vodou. Nad něj položíme žáruvzdornou mísu (ideálně nerezovou). Mísa se nesmí dotýkat vody, bílky budeme šlehat pouze nad párou. Vodu v kastrůlku pozvolna zahříváme tak, aby z ní unikala pára. Krok 2: Bílky dáme do mísy a šleháme ručním šlehačem. Postupně přisypáváme a zašleháváme cukr (alespoň natřikrát). Šleháme, dokud sníh nenabyde a nebude krásně pevný a tuhý. Krok 3: Vyšlehaný sníh sundáme z plotny a pomocí stěrky do něj opatrně vmícháme kokos. Krok 4: Rozehřejeme troubu na 130 °C. Připravíme plech a vyložíme ho pečicím papírem. Krok 5: Směsí naplníme cukrářský sáček a stříkáme kokosky na připravený plech. Případně je můžeme na plech pokládat lžičkou, nebudou však tak souměrné. Krok 6: Kokosky sušíme ve vyhřáté troubě při 130 °C asi 25 minut dorůžova. Po vytažení je necháme vychladnout na plechu a uložíme do krabičky.

TIP: Jak udělat plněné kokosky

Zveřejněno 11. 12. 2025

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n56vp

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n56vp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, kokos strouhaný

Přidat fotografie receptu