Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové jsou dokonalým cukrovím pro všechny milovníky kávy. Ze stolu zmizí rychlostí blesku. Naštěstí je jejich příprava snadná a rychlá, a tak můžete rovnou zadělat na další várku!
Postup přípravy
Krok 1: Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme polotuhé těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici alespoň 1-2 hodiny.
Krok 2: Z odpočatého těsta tvarujeme kávová zrna velká asi 2 cm. Do každého zrna zabalíme ořech.
Krok 3: Zrna můžeme tvarovat pomocí formičky nebo ručně tak, že z těsta vytvoříme kuličku, do které zabalíme ořech a tupým nožem uděláme doprostřed čáru.
Krok 4: Opět dáme ztuhnout do lednice, aby se zrna lépe namáčela do polevy.
Krok 5: Na polevu rozehřejeme čokoládu, kakaové máslo a kávový extrakt. Rozmícháme do hladké polevy.
Krok 6: Řádně vychlazená zrna máčíme v čokoládové polevě a necháme je na mřížce okapat a zatuhnout.
Zveřejněno 21. 12. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68KnO
Moje poznámka
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68KnO
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 25 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 14 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 39 minutami
Kapří hranolky
loing před 9 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 9 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Suroviny:
piškoty,
máslo,
cukr moučkový,
ořechy vlašské,
rozinky,
skořice mletá,
rum,
kakao,
ořechy,
čokoláda hořká,
máslo kakaové,
kávový extrakt
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.