Hortobáďské zapečené palačinky plněné masem

Suroviny

Palačinky - 6 ks:
200 ml mléka
5 polévkových lžic hladké mouky
1 vejce
sůl
olej
Náplň:
400 g vepřového masa (plecka)
1 větší cibule
1 paprika zelená
1 rajče
1 lžíce sádla
2 lžíce protlaku
asi 300 -400 ml vývaru z kostí
250 ml kysané smetany
mletá paprika
sůl a pepř
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přidáme nakrájené maso na malé kostičky, mletou papriku, sůl, pepř, papriku a rajče, protlak. Orestujeme a podlijeme vývarem, necháme dusit doměkka. Maso vyjmeme a do omáčky vmícháme polovinu smetany. Trochu smetany dáme do masa a lehce tyčovým mixérem rozmixujeme, ne úplně na kaši, jen nahrubo.

  2. Ze surovin na palačinky vymícháme těsto a usmažíme 6 palačinek.

  3. Palačinky naplníme masovou směsí, zabalíme a klademe do zapékacích misek. Palačinky v miskách zalijeme polovinou omáčky a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Zapékáme na 220 °C asi 15 minut.
    Hotové polijeme zbylou omáčkou, ozdobíme kysanou smetanou a petrželkou.

Komentáře k receptu Hortobáďské zapečené palačinky plněné masem

K receptu nejsou žádné komentáře.