

Hortobáďské zapečené palačinky plněné masem
Suroviny
- Palačinky - 6 ks:
- 200 ml mléka
- 5 polévkových lžic hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- olej
- Náplň:
- 400 g vepřového masa (plecka)
- 1 větší cibule
- 1 paprika zelená
- 1 rajče
- 1 lžíce sádla
- 2 lžíce protlaku
- asi 300 -400 ml vývaru z kostí
- 250 ml kysané smetany
- mletá paprika
- sůl a pepř
- sekaná petrželka
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přidáme nakrájené maso na malé kostičky, mletou papriku, sůl, pepř, papriku a rajče, protlak. Orestujeme a podlijeme vývarem, necháme dusit doměkka. Maso vyjmeme a do omáčky vmícháme polovinu smetany. Trochu smetany dáme do masa a lehce tyčovým mixérem rozmixujeme, ne úplně na kaši, jen nahrubo.
Ze surovin na palačinky vymícháme těsto a usmažíme 6 palačinek.
Palačinky naplníme masovou směsí, zabalíme a klademe do zapékacích misek. Palačinky v miskách zalijeme polovinou omáčky a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Zapékáme na 220 °C asi 15 minut.
Hotové polijeme zbylou omáčkou, ozdobíme kysanou smetanou a petrželkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hortobáďské zapečené palačinky plněné masem
K receptu nejsou žádné komentáře.