Opilcův kapr
Opilcův kapr je netradiční, ale velmi chutná úprava tradiční vánoční ryby. Pečený na másle a oleji, zalitý pivem a provoněný česnekem, bylinkami a kmínem nabídne šťavnaté maso a výraznou chuť, která příjemně oživí sváteční menu.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Porce ryby pokapeme citronem a necháme odležet.
Krok 2: Česnek oloupeme a utřeme se solí.
Krok 3: Rybu potřeme utřeným česnekem, posypeme kmínem a obalíme ji v mouce s trochou sladké papriky.
Krok 4: V pekáči rozpálíme olej s máslem. Do pekáče vložíme rybu.
Krok 5: Pekáč vložíme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova. Po 15-20 minutách rybu otočíme, přilijeme pivo, přidáme bylinky a dopékáme zhruba 10-15 minut.
Krok 6: Rybu podáváme s bramborovým salátem či vařeným bramborem.
Zveřejněno 22. 12. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Opilcův kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Y8g
Moje poznámka
Opilcův kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Y8g
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 19 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 5 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 7 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 8 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 8 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 8 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 8 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 8 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 9 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 9 hodinami
Suroviny:
kapr,
citron,
česnek,
sůl,
kmín drcený,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
máslo,
olej,
pivo světlé,
petrželka,
koření oregáno,
bazalka čerstvá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.