Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opilcův kapr

Opilcův kapr je netradiční, ale velmi chutná úprava tradiční vánoční ryby. Pečený na másle a oleji, zalitý pivem a provoněný česnekem, bylinkami a kmínem nabídne šťavnaté maso a výraznou chuť, která příjemně oživí sváteční menu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Porce ryby pokapeme citronem a necháme odležet. Krok 2: Česnek oloupeme a utřeme se solí. Krok 3: Rybu potřeme utřeným česnekem, posypeme kmínem a obalíme ji v mouce s trochou sladké papriky. Krok 4: V pekáči rozpálíme olej s máslem. Do pekáče vložíme rybu. Krok 5: Pekáč vložíme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova. Po 15-20 minutách rybu otočíme, přilijeme pivo, přidáme bylinky a dopékáme zhruba 10-15 minut. Krok 6: Rybu podáváme s bramborovým salátem či vařeným bramborem.

TIP: Jak připravit kapra bez kostí?

Zveřejněno 22. 12. 2025

Poznámka autora poslirecept

Stejným způsobem se dají připravit všechny sladkovodní ryby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Opilcův kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Y8g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Opilcův kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Y8g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, citron, česnek, sůl, kmín drcený, mouka hladká, paprika sušená sladká, máslo, olej, pivo světlé, petrželka, koření oregáno, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu