Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandské řízky

Šťavnaté maso se sýrem obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Můžeme je smažit i péct v troubě, výborně chutnají s přidanou petrželkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (198×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení masa

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

22. 11. 2009 18:58

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 923 kJ / 1 177 kcal
Bílkoviny150,88 g
Tuky53,81 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 456 mg
Sodík 2,33 g
Sůl5,69 g
Sacharidy22,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

david

10. 9. 2016 19:47

chutnal mi dobře uvnitř jsem cítil maso když se totiž tam dá maso do sýra a mělo to dobrou chuť a měl jsem šest let :-K:-K:-K

macdonaldova

5. 9. 2016 07:24

Recept vymyslel lázeňský kuchař v K.Varech ,protože měli problém,jak zpracovat bůček.
Do receptu patří mletý bůček, obyčejná Cihla sýr a lžíce hrubé mouky(sůl). Trošku mléka. Vše se zamíchá a nechá v lednici,nejlépe přes noc. Obalovat v trojobalu.:-)

Ládíček

3. 5. 2016 15:45

Recept je dobrý.Chybí muškátový oříšek.Jinak doporučuji smažit na sádle,Chuť je daleko jemnější.Zásada dobrého kuchaře je že ctí živočišné tuky na smažení.Olej patří do motoru,případně na mazání pantů u dveří,aby nevrzaly.Hezký den.

malyLibor

21. 4. 2016 18:30

Dnes jsem vyzkoušel a vynikající. Jednoduché, trochu jsem se bál obalování, ale i to jsem zvládl, a konečně holanďany, jak mají být. Děkuji za recept. :yes:

savlinka savlinka

3. 12. 2015 15:37

Dnes opět tato pochoutka:yes::yes:Už je jinak ani nedělám:-))

Petra

15. 9. 2015 14:40

casino: to jsem někde četla :-D

casino casino

15. 9. 2015 14:35

cathleen:
No, nesouhlasím s tím, co říkáte, ale budu bránit vaše (a jiných) právo to říkat:-)

cathleen cathleen (moderátorka)

15. 9. 2015 14:03

casino: používáš silná slova - nikoho neškolím.
Přijde mi zcela zbytečné, že sem někdo dojde a opět dmýchá vášně okolo starého a vyšumělého komentu, na který už sama komentující pradávno zapomněla a sem už třeba víc nenakoukla.
Tu kuchtu, jak ji nazýváš, už zdrbli jiní, vyšumělo to a je (byl) klid. Netřeba to otevírat znovu.

casino casino

15. 9. 2015 13:36

cathleen:
No, on to Jirka: ještě řekl docela kulantně:-D Kuchtu, která vyhodila (jak sama píše) nepodařené jídlo tohoto typu, bych nazval jinak;-)
Přijde mi ale nepřípadné školit tu někoho za to, že reaguje na komentář, byť 5,5roku starý:-//
Právě proto jsou tu komentáře...:-)

cathleen cathleen (moderátorka)

15. 9. 2015 08:56

Jirka: že vás baví reagovat tímto způsobem na komentář (a zkušenost) starý 5,5 roku:-O
A ano, i jednoduchý receptt se pokazit dá. Právě proto jsou tu komentáře, aby se na chybu přišlo.

Jirka

15. 9. 2015 08:25

Lucka:Paní asi nebude moc šikovná že? :-O
Pokud se dodrží receptura, použije se tučnější maso, promíchá se s mlékem a nechá se přes noc, tak se všechno mléku vstřebá a NIC se nepřipaluje. Sýr je dobrá nastrouhat na hrubo a vše samozřejmě obalit ve vejci a strouhance.
Opravdu nechápu, jak tenhle jednoduchý recept může někdo pokazit. :no:

monikavd monikavd

21. 8. 2015 13:19

Dobrota! :-) nenechávala jsem je sice uležet v mléce den předem, ale všechno jsem udělala až ten den :-) ale i tak delikatesa :-) byly jemné :-) doma chutnaly a rodiče si vzaly řízečky i do práce :-P ...
+ bodík :yes:

savlinka savlinka

3. 8. 2015 17:38

Tak dnes opět ty úžasné tvoje řízečky:yes:

helena raunerova helena raunerova

15. 6. 2015 15:15

Na Remo plátky jsem chodila za totáče do pasáže Lucerna v Praze. Milovala jsem je. :-p

savlinka savlinka

26. 5. 2015 17:10

Tak dnes opět tvoje řízečky:yes::yes::yes:

1 2 3 4 5 6 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: holandský řízek holandský řízek holandský řízek recept holandské řízky z mletého masa holanský řízek holanské řízky recept na holandský řízek recepty holansky rizky recept holandský řízek holanský řízek recept pravý holandský řízek holandský řízek se sýrem holanské řizky recept recepty holandský řízek maminčiny recepty holandský řízek holandský řízek podle pohlreicha holandské karbanátky holadsky řizek pravý holandský řízek recept recept na holanské řízky

Suroviny: maso vepřové mleté, sýr eidam, mléko, sůl, pepř, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Holandské řízky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1WQG