Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkové cukroví

Výjimečně lahodné a jemné, až se doslova rozplývá na jazyku, takové je šlehačkové cukroví, které rychle zmizí z každého vánočního stolu. Recept patří mezi tradiční a nenáročné, s těstem se velmi dobře pracuje. Potřebujete k němu jen pár ingrediencí, chvilku času a minimum nádobí.

Hodnocení receptu je 5,0 (106×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 32 min Doba tepelné úpravy: 8 min

40 min (32 min příprava + 8 min tepelná úprava)

18. 12. 2009 09:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 038 kJ / 4 072 kcal
Bílkoviny58,30 g
Tuky274,00 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 838 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy336,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mám od kamarádky již 12 let.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Vlasta

17. 12. 2015 18:03

Zdravím, toto cukroví je jedno z mých nejoblibenějších. Děláme ho pravidelně už asi 5 let, od té doby co ho náhodou zkusila udělat moje máma. Nechápu, že někomu nechutná. Chápu, že lidé mají různé chutě, ale že by nechutnalo cukroví ani jednomu členovi rodiny a bylo tak nepoživatelné jak někteří popisují to je zvláštní. Vždy nám mizelo jako první. Jestli nebude problém někde mezi receptem a válem... ;-)

jarda Kadic jarda Kadic

12. 12. 2015 21:07

Dnes jsem udělal přesně podle receptu.....a chutnají:yes::yes:
Fotka je jen důkaz,že nekecám:-)):-)):-))

Irena Opavová

12. 12. 2015 18:07

Simča:tak z toho bych asi tedy já nedělala takovou vědu...proboha,je to jen cukroví..do breku mi je z naší ekonomiky,sociálních nejistot a zdravotnictví atd.atd.
Já naopak MOC děkuji za tento recept,skvělý,jednoduchý a hlavně MOC dobrý:-)

delitka

11. 12. 2015 13:45

Koláčiky su super nemusite sa báť.Ale pozor ten kto nemá rád málo sladké tak nech to ani nerobí.Ja som ich robila mne chutnaju ani som ich necukrovala len som narobila rohlíčky a konce som namačala do čokolády je to lepšie.Dávam do všetkého pečenia maslo a je dobre ked testo odleží v chlade 2hodiny.Kto chce sladsie môže kludne pridať cukor alebo vanilkový cukor nič tým nepokazí alebo ked sa to upečie môže ich teoplé obaliť v praškovom cukre a potom ešte očokoládovať.Sú to všetko varianty ktoré sa daju urobiť.Ešte jedna vec ja som do cesta pridávala štvrť malej lyžičky kypriaceho prášku toho sa tiež nemusite báť a smotana môže byť aj 30%:-K

Simča

8. 12. 2015 22:05

Říkala jsem si recept má kladná hodnocení, tak zkusím. Těsto jsem dělala dle receptu. :-(( :-(( :-(( Vyválela pod folií. :-S :-S :-S Upekla, ale nechutná mi to a ani nevím jestli to někomu chutnat bude :no: :no: :no: :no: za mě neeee až je mi z toho do breku ;-( ;-( ;-( ;-(

Jana

28. 11. 2015 17:27

Toto těsto lze s úspěchem dělat i na slano. Já ho dělám v obou variantách už asi 10 let.

Karel

14. 10. 2015 14:02

IVA, OMEGA, HERA - to je teda špatně vylepšený recept. Přečtěte si něco o ztužených tucích, co je to za fujtajbl. Rostlinný tuk není rostlinný olej.

Jitka Kuzdasová

13. 10. 2015 09:36

Místo másla dávám IVU a nebo OMEGU.Mouky půl kg.Osvědčené,okamžitě měkké a trvanlivé.Vezla jsem toho krabici i v létě na dovolenou a chutnalo všem.:yes:

MirkaL

6. 10. 2015 06:45

Kolik presne ma byt te slehacky?:-S Dekuji za odpoved!

OLMA SMETANA KE ŠLEHÁNÍ 33 % 210 g

Madeta jihočeská smetana ke šlehání 33%
Hmotnost: 250 g

Marie

15. 12. 2014 14:58

Nechava se odlezet? Nebo nemusi?

Eva

11. 12. 2014 11:27

Marketa:Teď zrovna toto cukroví peču,těsto se nelepí, bylo za..je výborné chvilku hotové a šlehačky je 200g je výborné:-))

Marketa

10. 12. 2014 23:34

Muzete mi prosim napsat kolik je te slehacky? Neziji v CR a tak sezenu smetanu pravdepodobne v jinem baleni ;-) Dekuji

Denisa

10. 12. 2014 14:10

Toto cukrovi delam jiz nekolikatym rokem a vzdy je super (podobne jsou i podvodnice, vinove nebo take rusalcino cukrovi) vzdy do jakehokoli cukrovi pouzivam Heru misto masla, i do tohoto recetu , máslo pouzivam pouze pri vyrobe kremu :-)

Frantiska Frantiska

8. 12. 2014 11:22

Barunka: Hera není máslo, ale rostliny tuk. Takze, když se v receptu píše máslo, mysli autorka máslo.

casino casino

8. 12. 2014 10:58

Barunka:
V rcp stojí psáno:
"Zkoušela jsem různé varianty mouky i záměnu másla, ale není to ono, proto doporučuji držet se receptu a výsledek je zaručen."
...si to přeberte:-D

1 2 3 4 5 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šlehačkové vánoční cukroví vánoční cukroví ze šlehačky vánoční cukroví šlehačkové cukrovi jednoduché vánoční cukroví vánoční šlehačkové cukroví jednoduché cukroví slehackove vanocni cukrovi recept šlehačkové těsto cukrovi recepty šlehačkové smetanové cukroví vánoční cukroví jednoduche smetanové vánoční cukroví recepty cukroví šlahačkové cukroví slehackovecukrovi rychlé cukroví jednoduché a rychlé cukroví rychle jednoduche cukrovi

Suroviny: mouka hladká, máslo, smetana ke šlehání, cukr moučkový, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Šlehačkové cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NL2D