Pařížský krém
Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravu není vůbec složitý, stačí ho jen připravit dopředu a následující den již může zazářit na vašich dezertech.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 22 458 kJ / 5 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 421,50 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 188 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 329,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2023 18:38
Prosím vás vystačí tahle dávka na ctvercovi dort?
15. 2. 2022 21:23
Já zkoušela poprvé tento krém, když jsem ho přendala do mísy šlehače byl moc studený a srazil se při šlehání. Po velmi mírném ohřáti v teplé vodě ve dřezu a za stáleho šlehaní se trošku celý ohřál a spojil se. Pak jsem ho došlehala robotem. Takže doporučuji ráno vybrat z lednice a nechat 20 minut v pokojové teplotě, až pak šlehat. Jinak je výborný, velmi chutný krém!
1. 9. 2021 20:35
jéje - já tu dlouho nebyla a jsem mile překvapena, že je tu i video. děkuji.
16. 12. 2020 19:35
Alena: Mě pomohla rada: máslo i jiné přidávané věci stejnou teplotu, máslo fakt hodně napřed našlehat samotné, a jako fakt hodně, až je jak šlehačka. A hurá, krémy už se i daří
2. 12. 2019 20:16
Zdravím, krém jsem dělal poprvé a luxusní ....... Hotovo bylo za cca 10-12 min .
19. 1. 2018 15:57
Alena: je to právě těmi příliš kvalitními surovinami, mám na mysli příliš vysokoprocentní čokoládu. Když tatínek dotyčné kuchařky chodil do učiliště, byla čokoláda max. 50 %, možná i méně (obsah kakaové hmoty)
7. 10. 2017 06:46
Krém je úžasně dobrý, jiný čokoládový krém dělat už nebudu. Protože nemáme moc rádi přílíš sladké, tak jsem davala méně cukru. Musím říct, že jsem se bála, že krém nezhoustne, ale po vyšlehání studeného krému se stal opravdu pevný. Moc děkuji za recept. Doporučuji.
14. 9. 2017 10:56
Alena: Když se krém srazí,jaký-koli stačí do něj zašlehat plátek rozpuštěného 100% tuku .Vyzkoušeno.Není to tam ani cítit a krém je super.
28. 12. 2016 17:58
Děkuji za recept,dnes jsem se do toho dala,úžasné možná příště dám trochu méně cukru,ale už to jinak dělat nebudu
12. 12. 2016 17:30
Konečně jsem se odhodlal na něco reagovat,ale tentokrát už musím _ tento recept jsem vyzkoušel před třemi roky a od té doby neděláme nic lepšího.Používám ledové kaštany a všechno funguje úplně fantasticky.
Je vidět, že kdysi se učili dělat pořádné věci z pořádných věcí. Moc děkuji.
Je vidět, že kdysi se učili dělat pořádné věci z pořádných věcí. Moc děkuji.
5. 2. 2016 13:10
Alena: Alenka, všetky prísady na krém, ktoré miešaš, musíš mať rovnakej teploty. A ešte jedna vec, krém sa šľahá, takže použi šľahač, nie mixér.
5. 2. 2016 12:10
Asi mám olšové ruce, nikdy se mi nechce podařit krém, ani pudinkový. Vždy se mi srazí, u pudinkového mi občas pomůže nahřát-ale taky ne vždy. I tento na chuť výborný se mi srazil a i po nahřátí a přešlehání se mi zdá, že se jednotlivé složky malinko oddělují, můžete mi prosím poradit co dělám špatně? Dělám vše přesně podle návodu. Původně jsem si myslela, že je to mixérem, tak jsem vyhodila kvalitní mixér eta a koupila nový, ale je to stále stejné. Dbám na to, aby ingredience měly stejnou teplotu, kupuji jen to nejkvalitnější, to pak člověka naštve, když má krém za 300-400kč sražený. Děkuji
23. 1. 2016 12:04
Krém je luxusní! Dala jsem tam o polovinu méně másla, takže je lehčí a přesto se dá použít do dortu (je dost tuhý). Při šlehání se mi sice trochu srazil, ale pomohlo to při šlehání nahřát fénem a krásně se to spojilo.
2. 1. 2016 11:57
Jana: Pokud se krém začal srážet při šlehání, tak to LZE napravit přešleháním ve vodní lázni!!!!!!!!!!!
OPRAVDU
OPRAVDU
22. 12. 2015 19:42
Krém se mi podařilo vyšlehat, potom se mi ale začal srážet. Co jsem udělala špatně? A dá se to nějak napravit?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 3 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 7 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 18 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 21 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 33 minutami
Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou
Kamilana uvařila před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
Styliane uvařil před 1 hodinou
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
IvanaMiskova uvařila před 1 hodinou
Pikantní majonézová křidélka
radekhk uvařila před 1 hodinou
Pórková polévka
Adela_Senti uvařila před 2 hodinami
Vepřová játra na slanině
Martas6 uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 uvařila před 2 hodinami
Nakládané řízky
Julia Oskerova uvařil před 3 hodinami
Vláčně tvarohová bábovka s kandovaným ovocem
sikorova4@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat pastiňák? Podobně jako další kořenovou zeleninu, jen pozor na alergické reakce
Jak připravit pařížský krém. Skvěle se hodí na ořechové rohlíčky i do trubiček
Pařížské rohlíčky chutnají báječně. Vytvoříme je z kombinace křehkého ořechového těsta, pařížského krému a čokolády
Další recepty
Tématické fráze: pařížský krém pařížský krém recept recept na pařížský krém pařížský krém do cukroví paříšský krém parizsky krem ze slehacky parisky krem parizsky krem-recept pařížský krém na dort parizky krem pařížská šlehačka recept těžký pařížský krém krém recept pařížský krém krém na pařížské rohlíčky parisska slehacka parizsky krem z parizske slehacky nejlepší pařížský krém krém z pařížské šlehačky těžká pařížská šlehačka
Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krupice, kakao, čokoláda na vaření, máslo
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
57 názorů