Pařížský krém
Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravu není vůbec složitý, stačí ho jen připravit dopředu a následující den již může zazářit na vašich dezertech.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 22 458 kJ / 5 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 421,50 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 188 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 329,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2009 13:59
naschvál jsem ho dělala abych se přesvědčila jak je to s tím varem smetany - ona se totiž musí vařit s tím cukrem a kakaem - a pak je to fakt hustší no ale holky honem, protože jinak se s klukem přecpeme a nebo ho budu muset dát sousedce ať ho použije. já totiž nepeču, takže ho nemůžu použít na cukroví
21. 12. 2009 13:54
Já jsi jdu přímo pro lopatu, Jitko!
21. 12. 2009 13:53
Jituš - já si jdu pro lžičku - momentík
21. 12. 2009 00:14
vybusna: no - já si to pamatuju šlehala jsem šlehačku na poháry - a ono z toho bylo máslo a teď mimo mísu - uplně nejúžasnější bylo když jsem babičce vybírala prstem smetanu z kameňáku kam dávala nadojené mléko - to byla dobrůtka.
21. 12. 2009 00:05
doplňuju - opravuju - velkou čokoládu na vaření - tj. 200 gr. a ano máslo se dává do toho roztopit. Ještě zavolám zítra mamce, co mi k tomu řekne - tátovi už bohužel nemůžu. a ano je to pařížská šlehačka těžká.
21. 12. 2009 00:03
tak toto je skutocne tan pravy parizsky krem, dzango to o com pises ze je lahky parizsky krem sa u nas vola parizska slahacka. parizskym kremom plnim napr. parizske rozky . simko prave nedavno som sa rozpravala s mamkou...byvalou profesionalnou cukrarkou, ze si pamata doby, ked urobila v slahacke o 2 obratke viac ako mala a ostalo jej v mise maslo...toto ja uz napr. som vobec nezazila.
20. 12. 2009 23:43
Smetana musí projít varem - to ano - to je v pořádku.
Krém podle IlonyHen je výborný, jen nedáváme ztužovač
Krém podle IlonyHen je výborný, jen nedáváme ztužovač
20. 12. 2009 23:41
Neznám,zaujalo mně to máslo že se rozehřeje.Já dělám 1 šlehačku a 1 čokoládu vařim,vychladim a druhý den se stužovačem našlehám,plnim hlavně trubičky.
20. 12. 2009 23:37
ještě- doporučuji vařit den předem a nechat pořádně, nejlépe přes noc vychladit
20. 12. 2009 23:36
a kolik čokolády? Toto je těžký pařížský krém, pak je ještě lehký, který se dělá jen ze smetany a čokolády
20. 12. 2009 22:58
no já ho vařila kdysi dávno, vím, že to opravdu trošku zhoustlo, a je to tak v tom sešitku napsané. no, ale když koukám na ostatní recepty, tak tam je - že se má přivést k varu - možná před 60 lety byla jiná šlehačka já to tedy opravím.
20. 12. 2009 22:50
Jitko, pro mne nový poznatek, smetana varem zhoustne? Asi blbá otázka, co? Já to fakt nevím.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Právě bylo uvařeno:
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 38 minutami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 43 minutami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 11 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 14 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 14 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 14 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 14 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 15 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Jak správně vyšlehat krém. Rady a tipy, jak ho dovést k dokonalosti
Další recepty
Tématické fráze: pařížský krém pařížský krém recept recept na pařížský krém pařížský krém do cukroví paříšský krém parizsky krem ze slehacky parisky krem parizsky krem-recept pařížský krém na dort parizky krem pařížská šlehačka recept těžký pařížský krém krém recept pařížský krém krém na pařížské rohlíčky parisska slehacka parizsky krem z parizske slehacky nejlepší pařížský krém krém z pařížské šlehačky těžká pařížská šlehačka
Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krupice, kakao, čokoláda na vaření, máslo
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
57 názorů