Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kabanosová omáčka

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 1. 2010 13:52

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 187 kJ / 1 240 kcal
Bílkoviny58,16 g
Tuky83,20 g
Vláknina5,45 g
Cholesterol 708 mg
Sodík 1,95 g
Sůl4,67 g
Sacharidy61,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj-recept jsem dostala emailem pod názvem "Slovácké recepty"

Podobné recepty tady jsou, ale pokud vidím dobře, všechny jsou z klobásy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 1. 2010 17:21

spagetka to ti řeknu, Wildu bych živit nechtěla!:-O :-)):-))

spagetka spagetka

12. 1. 2010 17:18

jj, kabanos ten můj může ve všech podobách a k tomuhle zbaští půlku chleba (myslím celé šišky):-O:-D:-p:yes:
Přidávám malinko pálivé papriky a pepře, snítku libečku a celerový lístek

Bibinka Bibinka

12. 1. 2010 15:56

Ono by to šlo i jenom s rohlíkem či s chlebem, jako k obědu bych určitě udělala těstoviny. Jani posílám bodíka:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 1. 2010 15:47

Gabi, jasně, každý, co má rád;-)

Gabina

12. 1. 2010 15:07

Já bych k tomu viděla rýži nebo těstoviny :yes:

yanull yanull

12. 1. 2010 14:55

Do pokecu jsem dala recepturu na párky, kdo chcete, mrkněte na to.

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 1. 2010 14:37

Eli a má recht;-)

tejaja tejaja

12. 1. 2010 14:36

Je to len mýtus, že drahé a suché údeniny sú lepšie. Mám známu v mäsopriemysle a tá ma poučila, že naopak mäkké salámy a údseniny všeobecne sú kvalitnejšie, pretože tým, že sa nevysušujú, sa do nich musia dať kvalitné suroviny, inak by rýchlo podľahli skaze.
A ani šunka nie je to, čo bývalo. Je v nej veľa vody.
Ono ale záleží aj na výrobcovi. Keď idem v Prešove po chodníku, zďaleka cítim, že sa blížim k mäsiarni. V Košiciach mi to nehrozí. A tak si šunku na Veľkú noc nosím z Prešova:-D

A za receptík letí bodík:yes:;-)

Eliza Eliza

12. 1. 2010 14:32

Kdyby si moje dcera mohla vybrat mezi točeňákem a šunkou, sáhne po točeňáku...;-). Nejraději má Junior...Od malička... Tak co s ní :-)):-)). Ale četla jsem, že např. Gothaj je velmi kvalitní uzenina.

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 1. 2010 14:30

yanull máš úplně pravdu!!!Je fakt, že už to není, co bývalo, i nás dokonce zjišťuji po létech, co jsem je nekupovala docela dobrou chuť u špekáčků!!:-O Je lepší, než párkový, ten je nějak bez chuti. Taky Gothaj záleží, kde koupíš. V Albertu nestojí za nic a v malém obchůdku, co tady máme je vynikající. Na druhé straně drahé klobásy jsou pořád na stejné brdo, ať je to co chce, zdá se mi, že chuť je stejná u všeh klobás, to znamená, jak mýdlo:-)). Není nad domácí, ale na to zas každý nemá. takže rozhodně nebudeme pohrdat obyčejnými salámy, že jo?;-)

BILKOVAI BILKOVAI

12. 1. 2010 14:28

Dávám na vyzkoušení. Jednoduché, rychlé a určitě dobré:-D Bod udělen:yes:

yanull yanull

12. 1. 2010 14:23

Holky, ještě jednu poznámku chci k tomuto receptu dát. Vím, že se toho o laciných a nekvalitních uzeninách napsalo už hodně, ale můj názor je ten, že do některých receptů tyto točené, gothaje a ještě i další nezdravé uzeniny zkrátka patří, bez nich by to jídlo zkrátka nebylo ono ;-)A když nejsou příliš často, tak co, ne? :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 1. 2010 14:18

cardanka pokud vyzkoušíš, dej vědět, jak ti chutnalo;-) yanull, tys mne teda fakt rozesmála, ale je na tom hodně pravdy, ne? Koneckonců, přílohu si každý může, nebo nemusí dát, že jo? Eliza, to je fuk, před, nebo po výplatě, ale je to jeden z těch jídel, které s rozpočtem tolik nezahýbou, že jo?;-)

cardanka

12. 1. 2010 14:14

Jani jednuduchý, rychlý a výborný :-preceptík, myslím, že dnes vyzkouším k večeři;-)4.bodík:yes:

yanull souhlasím:yes:, nejhorší bývá hladový muž:-D

Zdenka1

12. 1. 2010 14:13

U nás se k této omáčce přikusuje chleba. Bodík si tato dobrota zaslouží.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: kabanosový guláš gulas z kabanosu guláš z točenáku kabanosový guláš recept klobásový guláš klobásová omáčka kabanosová pomazánka recepty ze slovácka párkový guláš hodolanská omáčka recept na rychlou omáčku z párku omacka co dum dal omacka z gothaje kabanos s ryzi omáčky co dum dal rychly gulas z kabanosu omáčka na makaróny omáčka recept recept omáčky brambory vajicko omacka

Suroviny: kabanos, vejce, smetana, okurka čerstvá, brambory, mouka hladká, sůl, koření nové koření, bobkový list

TopRecepty.cz

Kabanosová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7kn