Kabanosová omáčka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 187 kJ / 1 240 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,16 g |
Tuky | 83,20 g |
Vláknina | 5,45 g |
Cholesterol | 708 mg |
Sodík | 1,95 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 61,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj-recept jsem dostala emailem pod názvem "Slovácké recepty"
Podobné recepty tady jsou, ale pokud vidím dobře, všechny jsou z klobásy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2010 17:21
spagetka to ti řeknu, Wildu bych živit nechtěla!
12. 1. 2010 17:18
jj, kabanos ten můj může ve všech podobách a k tomuhle zbaští půlku chleba (myslím celé šišky)
Přidávám malinko pálivé papriky a pepře, snítku libečku a celerový lístek
Přidávám malinko pálivé papriky a pepře, snítku libečku a celerový lístek
12. 1. 2010 15:56
Ono by to šlo i jenom s rohlíkem či s chlebem, jako k obědu bych určitě udělala těstoviny. Jani posílám bodíka
12. 1. 2010 15:47
Gabi, jasně, každý, co má rád
12. 1. 2010 15:07
Já bych k tomu viděla rýži nebo těstoviny
12. 1. 2010 14:55
Do pokecu jsem dala recepturu na párky, kdo chcete, mrkněte na to.
12. 1. 2010 14:37
Eli a má recht
12. 1. 2010 14:36
Je to len mýtus, že drahé a suché údeniny sú lepšie. Mám známu v mäsopriemysle a tá ma poučila, že naopak mäkké salámy a údseniny všeobecne sú kvalitnejšie, pretože tým, že sa nevysušujú, sa do nich musia dať kvalitné suroviny, inak by rýchlo podľahli skaze.
A ani šunka nie je to, čo bývalo. Je v nej veľa vody.
Ono ale záleží aj na výrobcovi. Keď idem v Prešove po chodníku, zďaleka cítim, že sa blížim k mäsiarni. V Košiciach mi to nehrozí. A tak si šunku na Veľkú noc nosím z Prešova
A za receptík letí bodík
A ani šunka nie je to, čo bývalo. Je v nej veľa vody.
Ono ale záleží aj na výrobcovi. Keď idem v Prešove po chodníku, zďaleka cítim, že sa blížim k mäsiarni. V Košiciach mi to nehrozí. A tak si šunku na Veľkú noc nosím z Prešova
A za receptík letí bodík
12. 1. 2010 14:32
Kdyby si moje dcera mohla vybrat mezi točeňákem a šunkou, sáhne po točeňáku.... Nejraději má Junior...Od malička... Tak co s ní . Ale četla jsem, že např. Gothaj je velmi kvalitní uzenina.
12. 1. 2010 14:30
yanull máš úplně pravdu!!!Je fakt, že už to není, co bývalo, i nás dokonce zjišťuji po létech, co jsem je nekupovala docela dobrou chuť u špekáčků!! Je lepší, než párkový, ten je nějak bez chuti. Taky Gothaj záleží, kde koupíš. V Albertu nestojí za nic a v malém obchůdku, co tady máme je vynikající. Na druhé straně drahé klobásy jsou pořád na stejné brdo, ať je to co chce, zdá se mi, že chuť je stejná u všeh klobás, to znamená, jak mýdlo. Není nad domácí, ale na to zas každý nemá. takže rozhodně nebudeme pohrdat obyčejnými salámy, že jo?
12. 1. 2010 14:28
Dávám na vyzkoušení. Jednoduché, rychlé a určitě dobré Bod udělen
12. 1. 2010 14:23
Holky, ještě jednu poznámku chci k tomuto receptu dát. Vím, že se toho o laciných a nekvalitních uzeninách napsalo už hodně, ale můj názor je ten, že do některých receptů tyto točené, gothaje a ještě i další nezdravé uzeniny zkrátka patří, bez nich by to jídlo zkrátka nebylo ono A když nejsou příliš často, tak co, ne?
12. 1. 2010 14:18
cardanka pokud vyzkoušíš, dej vědět, jak ti chutnalo yanull, tys mne teda fakt rozesmála, ale je na tom hodně pravdy, ne? Koneckonců, přílohu si každý může, nebo nemusí dát, že jo? Eliza, to je fuk, před, nebo po výplatě, ale je to jeden z těch jídel, které s rozpočtem tolik nezahýbou, že jo?
12. 1. 2010 14:14
Jani jednuduchý, rychlý a výborný receptík, myslím, že dnes vyzkouším k večeři4.bodík
yanull souhlasím, nejhorší bývá hladový muž
yanull souhlasím, nejhorší bývá hladový muž
12. 1. 2010 14:13
U nás se k této omáčce přikusuje chleba. Bodík si tato dobrota zaslouží.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečný donut
Přidáno před 13 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 15 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 16 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 9 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 9 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 11 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 11 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 11 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 13 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: kabanosový guláš gulas z kabanosu guláš z točenáku kabanosový guláš recept klobásový guláš klobásová omáčka kabanosová pomazánka recepty ze slovácka párkový guláš hodolanská omáčka recept na rychlou omáčku z párku omacka co dum dal omacka z gothaje kabanos s ryzi omáčky co dum dal rychly gulas z kabanosu omáčka na makaróny omáčka recept recept omáčky brambory vajicko omacka
Suroviny: kabanos, vejce, smetana, okurka čerstvá, brambory, mouka hladká, sůl, koření nové koření, bobkový list
Kabanosová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P7kn
49 názorů