Pirožky od Božky
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Brambory v nádivce nejsou v tomto případě z úsporných důvodů, ale proto, že tu náplň dělají pěkně vláčnou a dobrou. A v dalším případě i z důvodů zdravotních, protože nepozřeme zbytečně tuk :-) Při pečení je třeba mít hodně vyhřátou troubu, protože to těsto pak pěkně naskočí, což je patrno na fotografiích. Výborné jsou hned čerstvé, ale i vychladlé a nebo se dají v případě potřeby zase rozpéci, tedy pokud ještě nějaké zbudou :-))Ten název receptu jsem si vymyslela, aby se rýmoval, ale je to můj vlastní nápad, co mě jednu "napad" a na tu náplň jsem přišla náhodou, když jsem měla málo uzeniny, tak jsem přistrouhala brambory a od té doby to tak dělám stále, protože to je moc dobré. A pokud byste brambory nastrouhali na jemno, tak ani nikdo nepozná, že tam jsou. Do náplně se dají také zpracovat zbytky pečeného nebo vařeného masa, když by bylo pouze vařené, ochutila bych nádivku grilovacím kořením.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2011 20:34
25. 1. 2010 10:01
24. 1. 2010 17:57
Taky si myslím, že to byly spíš tyto: http://www.toprecepty.cz/recept/7136-slovenske-pir...
Taky je mám rád a občas spáchám ... a dávám si na ně povidla ... mňam
24. 1. 2010 17:52
24. 1. 2010 17:47
24. 1. 2010 17:43
Já bych dal spíš Pirohy pro Bohy, abychom i my svatí mohli tuto dobrotu jíst
Ale nic, už radši mlčím, melu nesmysly
24. 1. 2010 17:37
24. 1. 2010 17:36
24. 1. 2010 17:16
24. 1. 2010 16:08
24. 1. 2010 16:05
24. 1. 2010 15:12
24. 1. 2010 15:06
24. 1. 2010 15:04
24. 1. 2010 15:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 1 hodinou
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 3 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 5 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 16 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 18 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč
tara23 uvařila před 7 minutami
Nakládané řízky
Julia Oskerova uvařil před 27 minutami
Vláčně tvarohová bábovka s kandovaným ovocem
sikorova4@seznam.cz uvařila před 50 minutami
Ořechová bábovka
Jardam uvařil před 1 hodinou
Mrkvový salát s vejci
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Adela_Senti uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
mejtys uvařila před 1 hodinou
Rýžový nákyp
betkav uvařil před 1 hodinou
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 1 hodinou
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Další recepty
Tématické fráze: pirožek pyrožky pečené pirohy slané pirohy pirožky z listového těsta pirohy z listového těsta pirošky slané pirožky pyrošky birožky pirožek recept pečené pirôžky velikonoční pirožky varene pirohy smažené pirožky pirohy recept pirošky recept vařené pirožky pirožky s povidly pirohy pečené
Suroviny: těsto listové, vejce, semínka sezamová, kmín celý, sůl, mouka hladká, brambory, uzenina, česnek
Pirožky od Božky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOoE
17 názorů