Houbové pirožky s kyselým zelím

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

4 porce Houby 0 názorů

Suroviny

4 větší vařené brambory
1 vejce
polohrubá mouka podle potřeby (150 -200 g)
sůl
drcený kmín
miska lesních hub
1 cibule
100 g anglické slaniny
sáček kysaného zelí
olej
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné houby nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme houby, osolíme, posypeme drceným kmínem a opečeme doměkka. Hotové houby přesypeme do misky a necháme vychladnout.

  2. Oloupané brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a tolik mouky, aby vzniklo hladké nelepivé těsto.
    Hotové těsto vyválíme na plát silný asi 2 mm. Nakrájíme ho na čtverce o straně asi 10 cm. Do středu každého čtverce dáme lžíci vychladlých hub a kraje přehneme tak, aby vznikl trojúhelník. Okraje vidličkou dobře přimáčkneme, aby se při vaření neotvíraly.
    Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut.

  3. Anglickou slaninu i cibuli nakrájíme nadrobno a oboje opečeme dozlatova.
    Zelí vyklopíme do kastrolu a necháme prohřát, pak ho smícháme s cibulovo - slaninovou směsí.
    Uvařené pirožky vyndáme z vody a opatrně promícháme s hotovým zelím.

Poznámka

Z této dávky jsem měla 12 pirožků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 196 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbové pirožky s kyselým zelím

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: houbové pirohy pirohy se zelím a hřibami zelí recept pirohy s mletym masem polské pirožky

Zapomněl/a jsem heslo