Pirožky plněné mletým masem

Suroviny

Těsto:
1/2 kg polohrubé mouky
1/2 kg změklého tuku (např. Hera)
1/2 kg tvarohu
1 kávová lžička soli
Náplň:
1 lžíce sádla nebo oleje
1/2 kg mletého masa
1 menší cibule
sůl
pepř
Na potření:
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, tuku, tvarohu a soli uděláme těsto, které necháme zakryté odpočinout.

  2. Na sádle nebo oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme mleté maso, okořeníme, osmahneme, maličko podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme cca 15 minut.

  3. Těsto rozdělíme na 4 díly. Postupně každý vyválíme na placku, kterou nakrájíme na čtverečky. Doprostřed každého dáme podušené mleté maso, uzavřeme jako šátečky a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a v předehřáté troubě pečeme při 180 st. do zezlátnutí.

Poznámka od kuchařky

Z tohoto množství je cca 20 velkých pirohů. Samozřejmě si jejich velikost zvolíme sami, jak je máme rádi.

Komentáře k receptu Pirožky plněné mletým masem

K receptu nejsou žádné komentáře.