

Pirožky plněné mletým masem
Suroviny
- Těsto:
- 1/2 kg polohrubé mouky
- 1/2 kg změklého tuku (např. Hera)
- 1/2 kg tvarohu
- 1 kávová lžička soli
- Náplň:
- 1 lžíce sádla nebo oleje
- 1/2 kg mletého masa
- 1 menší cibule
- sůl
- pepř
- Na potření:
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
Z mouky, tuku, tvarohu a soli uděláme těsto, které necháme zakryté odpočinout.
Na sádle nebo oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme mleté maso, okořeníme, osmahneme, maličko podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme cca 15 minut.
Těsto rozdělíme na 4 díly. Postupně každý vyválíme na placku, kterou nakrájíme na čtverečky. Doprostřed každého dáme podušené mleté maso, uzavřeme jako šátečky a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a v předehřáté troubě pečeme při 180 st. do zezlátnutí.
Poznámka od kuchařky
Z tohoto množství je cca 20 velkých pirohů. Samozřejmě si jejich velikost zvolíme sami, jak je máme rádi.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pirožky plněné mletým masem
K receptu nejsou žádné komentáře.