Pečený čaj
Recept ještě nebyl hodnocenDlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 500 kJ / 359 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,29 g |
| Tuky | 10,00 g |
| – nasycené | 0,57 g |
| – nenasycené | 9,43 g |
| –– mononenasycené | 7,14 g |
| –– polynenasycené | 2,29 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 22,86 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 51,43 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si…
Kdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé…
Milujete vánočku suchou, s máslem i marmeládou? A co zkusit tento rok černou omáčku plnou oříšků, švestek, rozinek a s vůní skořice a perníku? Je to dokonalý předkrm…
Sváteční kafíčko si přímo volá po speciální příchuti. Ať již bude vonět a chutnat po perníku, nebo po směsi koření, určitě vaší kávu ozvláštní. Přitom příprava sirupu…
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. V dančím ragú se snoubí slaná a sladká chuť s…
Na křehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, ale můžete je připravit v pohodlí vaší kuchyně. Krásně voňavé maso podávané…
Každá pekařka má svůj oblíbený a k dokonalosti dovedený recept na voňavé perníčky. Ale snad všechny recepty mají jedno společné, a to, aby byly perníčky ihned měkké. V…
Zázvor oloupeme, jde to velmi dobře obyčejnou škrabkou na brambory. Nakrájíme ho do vyššího pekáče na tenké plátky (cca 3mm) . Z dobře omytých citrusů okrájíme kůru i s…
Za okny sněží a Vánoce jsou již pomalu za dveřmi. Čaj, nádherně vonící po skořici, hřebíčku a badyánu, připomene blížící se svátky a příjemně zahřeje. Tento čaj si…
Pokud máme listové těsto zmražené, necháme ho s předstihem povolit do úplného rozmrazení.Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme napůl a každou půlku na tři nebo…
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…
Výborný kořeněný pomerančový likér vás v ošklivém počasí příjemně zahřeje. Vodku týden macerovanou s pomerančovou kůrou, vanilkou, badyánem a skořicí smícháme s vodou…
Výborné bramborové placičky s povidlovou omáčkou a uzenou panenkou připravte třeba k nedělnímu obědu. Příprava je snadná, jen nezapomeňte den předem uvařit brambory.…
Perníková chaloupka může být výraznou a netradiční ozdobou vaší sváteční tabule. Výroba chaloupky je však kombinací rozzářených dětských očí a vašich vrásek. Lepení…
Naladit vánoční atmosféru můžeme snadno i s tímto horkým nápojem. Vůně hřebíčku, badyánu a skořice ve spojení s medem, rumem a vínem provoní celý domov. Nápoj si však…
Kouzlo vietnamské kuchyně stkví v dokonalém vychucení a rafinované kombinaci komponentů. Sytá polévka plná lahodné čerstvé zeleniny, masa a mnoho hodin taženého vývaru…
Opravdový majstrštyk s vepřovým kolenem najdete v tomto receptu. Maso naložené v solném roztoku je poté namarinováno a v úpravě sous-vide pomalu vařeno. Nakonec. je…
Krásná a jedlá vánoční dekorace nebo dárek pro naše přátele - to jsou perníkové vánoční stromečky. Připravíme je jednoduše z perníkového těsta, které vytvarujeme do…
Všechny suroviny kromě vína a brandy nasypeme do kastrůlku a zahříváme až do okamžiku, kdy se cukr rozpustí. Poté přilejeme víno a zahříváme, dokud není směs horká …
Detailní recept na perníčky je prvním krokem ke skvělému tradičnímu cukroví. Potřebujete vymazlené těsto, vykrajovátka různých tvarů, předehřátou troubu a při zdobení…
Nejen v chladných podzimních ránech všichni oceníme šálek lahodného voňavého čaje. Pečený hruškový čaj voní skořicí, hřebíčkem a badyánem a udělá radost i jako jedlý…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
V chladných a sychravých dnech není nic lepšího než hrnek voňavého punče. Kvalitní jablečný džus se spolu s ovocem, rozinkami a kořením promění v hřejivé pohlazení na…