Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Badyán - suroviny a ingredience

Badyán

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 500 kJ /
359 kcal
Bílkoviny4,29 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,29 g
Tuky10,00 g
– nasycené0,57 g
– nenasycené9,43 g
–– mononenasycené7,14 g
–– polynenasycené2,29 g
––– omega 30,00 g
Vláknina22,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy51,43 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Pečený čaj Videorecept

Pečený čaj

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si…

Iness

60 min

Švestková marmeláda

Švestková marmeláda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Výborná podzimní marmeláda ze švestkové úrody. Švestky pomeleme a vaříme spolu s cukrem a kořením. Skořice a badyán ke švestkám dokonale sedí. Marmeládu není nutné…

hemriettas

40 min

České buchty Videorecept

České buchty

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé…

Jitta Mat

90 min

Cuketová hrnková bábovka Videorecept

Cuketová hrnková bábovka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Pokud se vám na zahrádce urodilo hodně cuket, zkuste jednu použít i při pečení moučníku. Cuketová bábovka je neuvěřitelně vláčná, lákavě provoněná skořicí a badyánem a…

Aquaalka

75 min

Pečená hrušková povidla

Pečená hrušková povidla

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Pokud vám letošní rok přinesl velkou úrodu hrušek, vyzkoušejte upéct tato hrušková povidla. Hrušky stačí umlít, okořenit, nechat péct a pak už můžete plnit do skleniček.…

hosta

210 min

Hrušková povidla jak je dělám já

Hrušková povidla jak je dělám já

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

Lahodná a rychlá povidla si snadno můžete připravit z nasušených hrušek a jablek. V tomto receptu navíc odpadá časově náročnější zavařování. Hotová povidla si jednoduše…

kudlova3

65 min

Maminčin falešný hruščák

Maminčin falešný hruščák

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…

Jenda1

90 min

Griotka z černé jeřabiny

Griotka z černé jeřabiny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření.Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 min.Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l rumu a…

Marmeláda z mirabelek

Marmeláda z mirabelek

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Snadná marmeláda z mirabelek, okořeněná badyánem, skořicí a hřebíčkem vám připomene léto a zlepší náladu nejen v sychravých podzimních měsících, ale bude se výborně…

PedroSanchez

75 min

Zimní jablečný kompot

Zimní jablečný kompot

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zejména v zimě se musíme postarat abychom měli dostatečný přísun vitamínů. Ten můžeme zajistit i díky po sezoně uskladněným jablkům. Připravit z nich můžeme třeba chutný…

poslirecept

50 min

Náplně do buchet

Náplně do buchet

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…

Jitta Mat

35 min

Cuketová marmeláda Videorecept

Cuketová marmeláda

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Přebytky cuket, a to i těch přerostlých, snadno zpracujete do marmelády. Je rychle hotová a voní skořicí a badyánem. Chutná skvěle namazaná na pečivu i jako náplň do…

toprecepty.cz

30 min

Pikantní pečené švestky

Pikantní pečené švestky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pečené švestky potěší milovníky pikantních chutí. Hodí se jako příloha k pečenému či grilovanému masu. Sladkokyselé, lehce pikantní po zázvoru a s vůní skořice a badyánu…

Bibinka

40 min

Daňčí ragú

Daňčí ragú

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit…

evosheek

80 min

Jablečný hraběnčin koláč

Jablečný hraběnčin koláč

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme dortovou formu. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Vedle v míse vyšleháme žloutky s cukrem. Poté vše smícháme…

Černá omáčka k vánočce

Černá omáčka k vánočce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Milujete vánočku suchou, s máslem i marmeládou? A co zkusit tento rok černou omáčku plnou oříšků, švestek, rozinek a s vůní skořice a perníku? Je to dokonalý předkrm…

mika59

45 min

Ovíněné švestky

Ovíněné švestky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Švestky naložené v redukovaném vinném nálevu s kořením jsou delikatesou, která propojí sladkost ovoce s hloubkou vína a jemnou vůní hřebíčku či skořice. Skvěle se hodí k…

Danca

90 min

Valašský frgál

Valašský frgál

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a…

Reneels

65 min

1 2 3 10

Naposledy jste si prohlédli