Krevety s brokolicí a rýží
Recept ještě nebyl hodnocenMořské plody jsou pro naši kuchyni netradiční surovinou a ne každý je vyhledává. Jste-li však milovníkem krevet, připravte si je podle našeho receptu. Jako příloha se k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mořské plody jsou pro naši kuchyni netradiční surovinou a ne každý je vyhledává. Jste-li však milovníkem krevet, připravte si je podle našeho receptu. Jako příloha se k…
Tento lahodný pokrm kombinuje jemnou chuť sumce, který je ochucený aromatickými bylinkami s bohatou a krémovou máslovou zeleninou. Bylinky dodávají rybě svěží vůni a…
Těstovinové mušličky s brokolicovo-nivovou omáčkou budou chutnat všem u stolu. Jemnou smetanovou omáčku se slanou chutí nivy a s kousky brokolice můžete doplnit o kousek…
Rychlovku v podobě masové směsi se zeleninou najdeme v tomto receptu. Kousky kuřecího masa doplní růžičky brokolice a kousky čerstvých nebo sušených hub. Omáčku pak…
Uvaříme si zvlášť brambory a zvlášť brokolici, kterou jsme rozkrájeli na růžky (brambory vařím nakrájené na plátky nebo kolečka v osolené vodě). Když máme uvařeno,…
Vepřové plátky mírně naklepeme a osolíme. Na oleji si zpěníme cibulku a plátky orestujeme. Přidáme na drobnější kousky nakrájenou polovinu brokolice, opepříme, podlejeme…
Nejdřív si rozebereme květák a brokolici na menší kusy, žampiony na plátky, brambory na kostičky, pórek na proužky a cibuli nadrobno. V hrnci pak cibuli osmažíme,…
Do dvou litrů vody nakrájíme brambory a zeleninu. Osolíme, opepříme a vaříme do měkka.Z mouky a másla uděláme jíšku.Do horké jíšky rozklepneme vajíčko a promícháme.Směs…
Nastříháme si alobal, aby byl větší než plátek masa, můžeme dát i dvojitě.Plátek masa položíme na alobal, jenom lehce naklepeme, osolíme, potřeme oblíbeným kořením,…
Skvělou pizzu jako z italské pizzerie si můžete připravit jednoduše i doma. Dokonce také ve vegan verzi. Základní kynuté těsto potřete rajčatovým sugem s bazalkou a…
Vývar přivedeme k varu a vložíme brokolici rozebranou na růžičky a quinoa vločky. Vaříme do změknutí brokolice. Necháme mírně zchladnout a rozmixujeme, případně…
Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupanou mrkev na kolečka. Vše vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby zelenina…
Brokolici rozebereme na menší růžičky, vhodíme do vroucí vody a 3-5 minut povaříme.Lososa okořeníme citronovým pepřem a osmažíme na pánvi s kapkou oleje.Crème fraîche…
Brokolice je plná spousty zdraví prospěšných minerálů a vitamínů. Uvařit z ní můžete třeba krémovou polévku, dochucenou muškátovým oříškem a citrónovou šťávou. Polévku…
Lilek s kuřecím masem je chutné a výživné jídlo, které spojuje jemnou chuť lilku se šťavnatým kuřecím masem. Díky své lehkosti a výživnosti je skvělou volbou pro ty,…
Lahodná omáčka s těstovinami je ideální pro rušné dny. Oběd nebo večeři tak připravíte do pár minut. Tento jednoduchý a chutný recept nabízí ideální rovnováhu mezi…
Maso očistíme, pokud jsou na něm blanky, tak je odstraníme. Z masa nakrájíme nejprve přes vlákno plátky a pak nudličky. Ty můžeme pokapat olejem a nechat chvilku odležet…
Krémová čedarová polévka s brokolicí a opečenou slaninou je lahodný a sytý pokrm, ideální pro chladné dny. Spojuje jemnou texturu sýra, svěží brokolici a voňavou slaninu…
Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Vodu slijeme, necháme brokolici vychladnout. Po vychladnutí nakrájíme brokolici na drobno. Přidáme…
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.Také cibuli a párek nakrájíme najemno.Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem a dno poklademe vrstvou brambor…
Do vepřovou kýty prokrojíme otvor na plnění (já prokrojím klasickou kapsu a pak uvnitř masa, ještě nožem prokrojím do kříže - vejde se více náplně a náplň při pečení…
Brokolici nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, předváření není nutné, tepelná úprava smažením je dostatečná.Do mísy přistrouháme sýr a česnek, přidáme drobně…
Omytou brokolici pokrájenou na růžičky blanšírujeme (ve vařící a mírně osolené vodě) 1-2 minuty, pak ji prolijeme ledovou vodou, aby si zelenina zachovala zelenou barvu…
Uvařte rozebrané růžičky květáku a brokolice v osolené, případně okořeněné vodě doměkka (na skus), tj asi 5-7 minut a dejte okapat.V hluboké pánvi smíchejte všechny…