Boerewors - Búrský buřt
Recept ještě nebyl hodnocenBoerewors, známý také jako búrský buřt, je tradiční jihoafrický klobásový výrobek, který je oblíbený mezi milovníky grilování po celém světě. Tato klobásová specialita…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Boerewors, známý také jako búrský buřt, je tradiční jihoafrický klobásový výrobek, který je oblíbený mezi milovníky grilování po celém světě. Tato klobásová specialita…
Do misy dáme pomletý bôčik a dobre ho premiešame s ostatnými ingredienciami. Zmes odložíme na 12 hodín do chladničky. Mäsovou hmotou naplníme tlačenkový rukáv a konce…
Bůček nakrájíme na tenší plátky cca 1 cm. Osolíme z obou stran. Jogurt vylejeme do misky a smícháme s křenem. Každý plátek hustě pomažeme jogurtovou marinádou a stočíme…
Bůček nakrájíme na 3-4 mm tenké plátky, rozložíme, přikryjeme fólií a vyválíme válečkem na cca 2 mm. Osolíme, opepříme a dáme grilovat nepřímou metodou. Při 180°C…
Rohlíky pokrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme asi 20 minut stát. Mrkev nastrouháme a ostatní zeleninu jemně pokrájíme. K pečivu přidáme vejce, všechnu zeleninu,…
Jednoduše vše do hlubokého plechu - bůček na kostky asi 2x2cm, paprika s cibulí také na větší kousky a zelí. Plech podlijeme vodou, posypeme grilovacim kořením na…
Smícháme sůl, pepř, cukr a česnek. Bůček omyjeme a dobře osušíme. Připravíme vhodnou dózu nebo pekáček (přibližně velikosti masa).Potravinářskou fólii roztáhneme do dózy…
Bůček si rozkrojíme a pořádně rozklepeme tak, aby nám vznikl větší plát. Osolíme, opepříme a rozetřeme na něj jelitový prejt po celé ploše. Cubuli si nakrájíme na…
Mražené fazolky spaříme vroucí vodou, ve které je necháme cca 8 minut. Čerstvé musíme uvařit na skus, asi 10 minut. Ihned zchladíme ledovou vodou, aby zůstaly zelené.…
Bůček nakrájíme na kostky a smícháme s ostatními ingrediencemi. Necháme přes noc odležet. Poté prudce osmažíme (olej už na pánev nedáváme) a přidáme václavky. Necháme…
Z bůčku uděláme plát, který naklepeme tak, aby v něm nebyly díry, posolíme, okořeníme dle chuti, rozestřeme míchaná vejce, vložíme náplň a smotáme.Já s úspěchem používám…
Do masa prořízneme kapsu a osolíme. Na pánvi na oleji podusíme najemno nakrájenou cibuli, pórek a nahrubo nastrouhaný celer. Osolíme, opepříme a přidáme kečup. Do…
Kuřecí prsa rozřízneme a rozklepeme na plátek, který nasolíme a na který dáme játrovou směs = pomletá játra + pomletý bůček + ovesné vločky + sůl, + pepř + drcený kmín +…
Do jogurtu pomalu po částech vmícháme křen. Maso si nakrájíme asi na 1,5 cm plátky, jemně naklepeme a osolíme. Potřeme jogurtovo-křenovou směsí a zarolujeme. Můžeme…
Rohlíky pokrájíme na kostičky, zalijeme troškou mléka a necháme je chvíli nasáknout. Jablko oloupeme a i s fenyklem jemně pokrájíme. Obojí přidáme k rohlíkům, osolíme,…
Bůček omyjeme a nakrájíme na větší kostky. maso dáme do velké mísy, přidáme všechny ingredience kromě vína a škrobu a důkladně promícháme. Poté vše přendáme do nádoby PH…
Vepřové výpečky patří mezi naše národní poklady. Přitom je to jedno z nejjednodušších jídel, které v české kuchyni jsou. Stačí nakrájet maso, cibuli a česnek, přidat…
Vepřový bůček plněný jarní nádivkou s uzeným masem a medvědím česnekem můžete směle podávat jako součást slavnostního oběda. Bude skvělý s vařenými bramborami, hrnkovými…