Bůček se zeleninovou nádivkou

maris Kuchařka: maris

4 porce Pomalý hrnec 9 názorů

Suroviny

750 g libovějšího bůčku bez kostí
sůl
pepř
Nádivka:
4 starší rohlíky
200 ml mléka
2 vejce
strouhanka podle potřeby
2 řapíky celeru
1 bulva fenyklu
2 jarní cibulky
2 mrkve
libeček
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky pokrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme asi 20 minut stát. Mrkev nastrouháme a ostatní zeleninu jemně pokrájíme. K pečivu přidáme vejce, všechnu zeleninu, osolíme opepříme a je-li nádivka moc řídká, zahustíme strouhankou.

  2. Do masa prořízneme kapsu, naplníme nádivkou a sepneme špejlí nebo jehlou.

  3. Připravené maso vložíme do PH a zapneme na High. Po třech hodinách zapneme troubu na 180°C, maso přendáme do pekáčku a dopečeme doměkka a dozlatova.

  4. Zbytek nádivky dáme do vymazané zapékací misky a vložíme do trouby zároveň s pekáčkem s masem a upečeme.

Poznámka

Kdo nemá PH, jde samozřejmě připravit v troubě.

Měli jsme s bramborovou kaší a ledovým salátem s jogurtem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bůček se zeleninovou nádivkou

  • mysulka mysulka

    ;-):yes: moc pěkné:-K

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Jana Remkova: Jani viď, takové vybledlé ovesné vločky - na ty není moc hezký pohled:-))
    Děkuju vám za bodíky:-K

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ó maris, proč všechno, co není až tak zdravé, vypadá tak nádherně?:-( Ty máš plusa jak hrom!!:yes:

    Odpovědět

  • marcik marcik

    hrnec nemám(jen obyčejný), takže jen v troubě;-)+:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ja tiež pridávam bodík:yes:recept vyzerá dobre,len ešte kúpiť ten fenikel a vyskúšať:-))

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Maris:-K, tobě samozřejmě bodík za další super recept pro PH.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    luckymoon:Pomalý hrnec je přístroj, kde se jídlo vaří při velmi nízké teplotě.Má dva stupně (low a high).Výhodou je, že se jídlo nemusí hlídat, nemusí se podlévat, spotřeba elektřiny je velmi malá (za 8 h na low stupni má menší spotřebu než za 1 h na běžném sporáku).Já osobně oceňuji, že jídlo má fantastickou chuť i při použití minima soli, bez masoxu atd.
    Tak silný vývar jako z PH (bez masoxu) jsem nikdy neměla;-).

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    luckymoon:z toho si nic nedělej;-) tady jsem Ti našla nějaké povídání - já mám sice jinou značku, ale princip je stejný http://www.bionaire.cz/crockpot/;-)

    Odpovědět

  • luckymoon luckymoon

    Maris, asi budu vypadat jako troubelín, často se tu s tím setkávám, ale nevím - co je pomalý hrnec? Recept vypadá senzačně, ale nevím, co je PH:-8:-8:-8

    Odpovědět

Tématické fráze: nádivka do bůčku buček plněný zeleninou nádivky do bůčku nádivka pod bůček pomalý hrnec crockpot recepty bucek spotřeba elektřiny v pomalém hrnci bůček s nádivkou pečený bůček s nádivkou z ovesných vloček recept na nádivku do bůčku jak zapect bucek v troube jablka a bůček nadivka bůček do nádivky recepty z búčku fenikel recept bůček s houbovou nádivkou nádivka z rapikem recepty nádivky do bůčku recepty fenikel jak nemá vypadat vepřové maso nádivka

Zapomněl/a jsem heslo