Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvojí lančmít

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 196 kJ /
2 437 kcal
Bílkoviny166,78 g
Tuky195,00 g
Vláknina0,27 g
Cholesterol 536 mg
Sodík 9,49 g
Sůl19,35 g
Sacharidy3,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kůži a kosti z bůčku a případný ořez dáme vařit do papiňáku asi na půl hodiny. Dala jsem do hrnce sůl, několik kuliček nového koření, několik kuliček pepře, dva bobkové listy a cibuli. Pokud máme víc kůže, můžeme ji také ještě do hrnce přidat. Po uvaření papiňák zchladíme, kůži vybereme na talíř nebo misku, aby brzy zchladla. Krok 2: Obojí maso nakrájíme na kostky, okořeníme, osolíme solí a pragandou, dobře promícháme. Pak maso i vychladlé vařené kůže umeleme na masovém strojku. Pokud máme k mlýnku kotouč (šajbu) i s malými otvory, tak maso ještě jednou pomele na jemno, nebo ho můžeme na domácím sekáčku (kutru) najemno nasekat. V krajním případě maso pomeleme dvakrát na mlýnku s kotoučkem se středními otvory, jako při prvním mletí, i tak to bude jemnější. Při kutrování přidáme do masa celkem dvě naběračky vývaru, jinak vývar přidáváme až do mísy do 2x umletého masa. Maso v míse pořádně promícháme s vývarem a umletými kůžemi. Krok 3: Takto upravené maso dáme do přiměřeně velkého pekáčku, zakryjeme pevně alobalem a pečeme ve vodní lázni 2 hodiny při 150º C. Necháme vystydnout a dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do ledničky.

Zveřejněno 12. 4. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Postup je u obou lančmítů úplně stejný, změna je pouze ve skladbě masa a v použitém koření, proto vkládám jako jeden recept.

U lančmítu II. Je možnost použít i jinou směs koření, ale v tom případě je nutné přihlédnout k soli, kterou většina směsí již obsahuje a žádnou další sůl už nepřidávat.

Já pekla prát zabalený do olejem potřeného dvojitého alobalu v alu-miskách. A byla jsem nedočkavá na výsledek, tak jsem od každého kousek ukrojila ještě za horka, bylo to moc dobré, ale jakoby suché. Druhý den (vychladlé z ledničky) už ale byla struktura úplně jiná a po suchosti ani památka. Ona se totiž ta vypečená šťáva zase zčásti vsákne zpět do masa. Tak raději vyčkejte do úplného vychlazení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojí lančmít

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QzKZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojí lančmít

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QzKZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
lanchmid, lančmít, lančmíd, lanchmid co z nej, domaci lancmid, lanchmid recept, domácí lanchmid, koření na luncheon meat, kořeni luncheon meat, maso na luncheon meat, luncheon meat recept, domaci lancmit, kutrování vepřového masa, koření do lančmitu, prát do lančmídu, domácí lančmit -luncheon meat, lančmít recepty

Suroviny:
bůček bez kosti, plecko vepřové, kůže vepřová, vývar, česnek sušený, paprika sušená sladká, podravka, pepř, praganda, kůže z bůčku, vývar, koření maďarské, sůl,

Přidat fotografie receptu