Nakládaný kořeněný bůček

recepty73 Kuchař: recepty73

Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

Na předvaření:
1,5-2 kg vepřového bůčku bez kosti
15 kuliček pepře
2-3 bobkové listy
6-8 kuliček nového koření
1 palice česneku
1 cibule
cca 1 lžíce soli, dle chuti
Kořenící směs:
cca 40 g drceného česneku
půl lžičky mletého pepře
1 lžička kari
2 lžičky maďarské mleté sladké papriky (nebo v kombinaci s pálivou)
2 lžičky čubricy
1,5-2 lžíce sójové omáčky nebo worcesterové
2 lžíce oleje
sůl dle slanosti uvařeného masa
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bok dáme vařit s uvedenými ingrediencemi na předvaření. Cibuli necháváme celou, s první tmavou košilkou a stroužky česneku rozmáčkneme plochou ostří nože. Vody nedáváme příliš, chceme, aby maso bylo dostatečně slané a vývar se dal naředit do stravitelné formy, například na polévku nebo podlévání pokrmů. Vaříme doměkka, maso vyndáme a necháme zchladnout, vývar scedíme na dodatečné použití.

  2. V misce nebo talíři smícháme kořenící směs, kterou následně naneseme ze všech stran na zchladlé maso. Slanost si pohlídáme dle vlastní chuti. Pokud nechceme použít sójovou nebo worcesterovou omáčku, přidáme cca lžíci oleje.

  3. Takto připravené maso zabalíme pevně do fólie nebo alobalu a uložíme v chladnu, alespoň na 2-3 dny. Poté krájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, sterilovanou nebo čerstvou zeleninou, chlazeným pivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakládaný kořeněný bůček