Bůčková dobrota z papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 40 minut Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

700 g vepřového bůčku bez kosti
1 polévková lžíce tuku (sádlo nebo olej)
1 větší cibule
8 stroužků česneku
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
2 snítky čerstvého rozmarýnu
1/2 kávové lžičky celého kmínu
1/4 kostky masoxu
200 ml horké vody
dle potřeby sůl na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V papiňáku na rozehřátém tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme všechno koření, bůček vcelku a zprudka po všech stranách maso opečeme. Poté otočíme kůží dolů a podlijeme horkou vodou.

  2. Budeme-li dávat masox, tak ho rozdrobíme, pokud ho nechceme použít, nahradíme necelou polovinou kávové lžičky soli.

  3. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 30 minut. Po ochlazení a snížení tlaku hrnec otevřeme, maso vyjmeme.

  4. Nakrájíme na porce a šťávu dle potřeby dochutíme. Jako příloha se nejlépe hodí bramborový knedlík a zelí.

Poznámka

Tuhle šťavnatou a voňavou dobrůtku jsem podávala s chutnými maličkými knedlíčky bez mouky a vajec

http://www.toprecepty.cz/recept/11760-knedliky-bez...

a s pikantním cibulovým zelíčkem

http://www.toprecepty.cz/recept/30073-pikantni-cib...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 226 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůčková dobrota z papiňáku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jde to i s bramborkaší a okurkovým salátem,jako dnes:-)):-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    spagetka:Ladi,tak to věřím,že jste si šmákli:-p:yes:Nechci Tě k ničemu nutit,ale nebylo by špatné,kdyby jsi tu svou dobrotu přidala jako nový rcp pro MW;-)Já bych si rozhodně pochutnala na té cibuličce s brambory v té mňam vypečené šťávě:-*
    Díky všem:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    mňam:yes::yes::-))

    Odpovědět

  • wenzelka wenzelka(neregistrovaná)

    takto bůček asi ne,ale jinak dobrý nápad:-p:-D:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Anna Kocikova: Ani, já to takhle velmi podobně dělala v úterý, ale v mikrovlnce na Crispu a právě ještě dala chvíli pod gril, jo a okolo byla nakrájená cibule na půlky a na plátky brambory. Mňam, takže si i toto umím živě představit......

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Za hezké komentáře i hodnocení děkuji:-K:-K
    Je fakt,že v tomto provedení kůrčička není křupavá:-/ale může se pak měkké masko na chvilku šoupnout pod gril.Ten nemám,tak jsem do postupu neuváděla:-)
    Vašíku,jsi manželova krevní skupina-bůček na všechny možné způsoby;-):-))
    Jani,já když už musím,tak také raději postudenu a pěkně s okurčičkou:-pAle co bych to byla za kuchařku,kdybych alespoň pláteček neochutnala:-*:-DZbytek dorazil manžílek-něco s knedlíkem a se zelím a ostatní si bral dnes na svačinu mezi chlebíky namazané ztuhlou vydušenou šťávou:-)Mimochodem-ta byla nejlepší.Teď jsem dotlačila do hlavy(včera jsem si ukradla do kelímku:-D:-D)
    šušli,to mě mrzí,že máš takové chutě a nic...:-/ale zase bude líp,neboj:-K
    Myško,kdyby se mi mělo maso třást na talíři,no nevím,asi bych to také nedala:-8ale takovou"tlusťárnu"bych v papiňáku rozhodně nepřipravovala.To raději pomlít do sekané:-)Tento kousek byl opravdu"masový"pěkně prorostlý,jen to chce v tom hrnci vážně neutopit ve vodě,dát těch 180-200ml,kůží dolů a ta je pak taková zlaťoučká,jako na té předposlední fotce po otevření hrnce:-)

    Jéé,než jsem tady doťukala to své,tak už mám další 3 komentíky;-)Díky Vám:-K:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Bibinko, přestože nemůžu ten česnek, tak s tebou musím souhlasit:-D:yes: Aničko, to opět nemá chybu:yes::-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Já teda nevím, ale spustit ráno PC, najet na první recept a ona to taková bůčková dobrota, to musí odnést chuťové buňky, které jsou mučený;-) Tak máš Aničko 9.bod:yes:

    Odpovědět

  • mlsoun mlsoun(neregistrovaný)

    Tahle dietní bůčková dobrota vypadá opravdu dobře.To bude dobrá večeře.K tomu orosené s pěnou.Nevím jak vy,ale já dostal hlad.:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Bůček je zkrátka MASÍČKO. A tak jako Pipre ho zbožňuji i studený , trochu prochladlý v chladnici druhý den. Pěkně na prkýnku, hořčici, cibulku /může bejt modrá nebo bílá slaďoučká, taková co koušou rusové jako jabko- nečpí a jen se rozplývá - MŇAM./ Jinak bůček, vařenej nebo pečenej s bramborovým knedlem a zelíčko moravské nebo jihočeské je lahoda. Děda říkal "Vašku dej si s tou křupavou kůžičkou, ta je jako mandličky". +bodík 8

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Bůček jsem nejedla několik let. Mám ho ráda, ale už spíš zastudena. Kdysi jsem ho jídávala ve všech formách. Mńam, ikdyž nemůžu:-) Ale i tak :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    jen mi ukápla slina:-pbůček miluju, ale v této době nesmím:-S, ale bodík posílám:yes::yes:+5

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Aha, tak to je Aničko, to masíčko, co kouká u toho zelíčka?? U nás se ale bůček musí nechat řádně vypéci, aby se nám nezdál tlustý, my ho umíme jíst jen jako pečené kostky - ala moravský vrabec vypečený a to hodne dobře s kůrčickou, nesmí se nám třást na talíři, třeba jsi ho měla ale libovoučký, ale máš to jinak mńam;-):-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bůček v papiňáku bůčková pomazánka z papiňáku bůčková pomazánka v papiňáku vepřový bůček v papiňáku recept bucek z papinaku buckova pomazanka v tlakaci vepřový bůček v papináku pomazanka z bucku v tlakaci vareny bucek v papinaku pečený bůček v papiňáku papinák recepty jak spustit syrove veprove sadlo pikantní bůček zastudena búčková pomazánka papiňák bůčková pomazánka buckova v tlakaci veprovy bucek v tlakovem hrnci jak dlouho bucek v papiňáku buckova pastika v tlakaci jak dlouho vařit bůček v tlakovém hrnci

Zapomněl/a jsem heslo