Porchetta

Vepřové maso Doba přípravy: 5 hodin 1 názor

Vepřové maso Doba přípravy: 5 hodin 1 názor

Suroviny 6 porcí

2 kg veproveho bucku bez kosti s kuzi
1 hlavicka cesneku
bylinky bouquet garni
cerstve mlety pepr
drceny kmin
olivovy olej
sul

Postup přípravy receptu

  1. Maso z obou stran potreme soli smichanou s olivovym olejem a polozime stranou kuzi dolu.
    Cesnek rozetreme, bylinky nasekame, namazeme smesi maso (vnitrek rolady) a opeprime. Maso srolujeme, aby na povrchu zustala jen kuze, okminujeme a svazeme provazkem.

  2. Polozime v pekacku na mrizku, maso se nema macet v tekutine. Da se pouzit i mrkev vcelku. Ve vyhrate troube na 130 °C peceme 2 hodiny, pote dalsi 2 hod na 160 °C prikryte a ke konci odkryte pul hodinky na 180 °C.

  3. Po upeceni nechame maso alespon 10 minut odlezet. Podava se v bagete s rucolou a parmesanem, nam ale chutna s horcici, okurkou a cerstvou cibuli.

Poznámka od kuchařky

Original receptu pouziva do naplne fenyklove chmyri a stonky, ja to v Italii takto zkusila a to jedine jsem z masa vydloubavala. Da se take k peceni pridat na vetsi kusy nasekana cibule, cesnek a jina zelenina a podavat maso teple s jakoukoli prilohou.

Komentáře k receptu Porchetta

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Porchetta provoní celý byt...nemusí být bůček, klidně plecko. Rozmarýn, fenyklová semínka, česnek, okořenit, zamotat do fólie a nechat odležet a POMALU péct...Přidávám foto.

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová porchetta porketa porketa recept porscheta porhetta v troube - porketa vepřová porketa porchetta podle poncheta porketa recepty porschetta recepty - porketta prochetta z bučku porsheta vepřový bůček recepty porchetta+recept porchtta jak se dela porcheta trouby recepty porschetta plněná