"Líný" bůček ( téměř ) po čínsku

Danca Kuchařka: Danca

Pomalý hrnec 9 názorů

Suroviny

vepřový bůček bez kosti ( měla jsem asi 1,5kg )
2 cibule
5 stroužků česneku
100 ml kvalitní sójové omáčky
2 PL rybí omáčky
mleté chilli nebo čerstvá chilli paprička
nastrouhaný čerstvý kořen zázvoru
150 ml rýžového vína ( dělám si domácí :-) )
popř. kukuřičný škrob nebo Solamyl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Maso dáme do velké mísy, přidáme všechny ingredience kromě vína a škrobu a důkladně promícháme.

  2. Poté vše přendáme do nádoby PH, zalijeme vínem, přiklopíme a "pomalíme" na stupeň II cca 2 hodiny. Ke konci zkontrolujeme množství tekutiny, upravíme ho případně přidáním trochy vývaru nebo vody a můžeme (ale nemusíme) zahustit troškou máčeného škrobu. Podáváme s rýží a čerstvou zeleninou (výborná je bílá ředkev, mrkev, čínské zelí).

Poznámka

Chilli a zázvor dáme podle své chuti, já jsem použila půl lžičky chilli a asi 5 cm zázvorového kořenu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Líný" bůček ( téměř ) po čínsku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Danuško,krása:-K:-p:yes:
    Líně děláno a určitě s rychlostí blesku snědeno:-*:-))

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to je dobrota - dělám velmi podobně:yes::-D ale abych si mohla pochutnat i já, tak nedávám česnek;-) A pomaláč je moje druhá láska, tedy až po manželovi, že.;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Ivana Ch: a to je chyba,protože pomaláč je hooodně dobrá věc :-D:-)):-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    To vypadá sakra dobře,a určitě i to moc dobře chutná. Zeleninka k tomu musí být taky bájo. Pomalý hrnec nemám, zatím odolávám, říkám si že už jsem stará, tak co s ním. Hlavně se o něm nesmím zmínit před synem, ten by byl schopný hned zítra mě ho jít koupit a to já nechci.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Na loudálka nedám dopustit:yes::yes::yes::yes:, také jsem odolávala statečně, a teď si nadávám, proč mi to rozhodování trvalo tak dlouho :-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    jarda Kadic: Jardo, taky jsem dlouho odolávala. Říkala jsem si na co pomalý hrnec, když já většinou potřebuju uvařit rychle..??!:-D:-D Nakonec jsem, na základě zdejších receptů a zkušeností druhých, podlehla a nelituju!;-):-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    “Líný“ hrnec ještě nemám.A někdy by se secsakra hodil;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    dala bych si :-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Dančo, má to krásnou šťávičku a podle ingrediencí to bude moc dobré;-)bod 1.

    Odpovědět

Tématické fráze: buček po čínsku líný hrnec líný kuchař veprovy bucek po cinsku pečený bůček po čínsku bucek v pomalem hrnci pečený bůček v pomalém hrnci pomalý hrnec recepty buček bucek po vietnamsku líný hrnec - recepty nakládaný bůček po čínsku líný hrnec recepty bůček počínsku pomaláč recepty na pomalý hrnec bůček marinovaný bůček v pomalém hrnci vietnamské recepty bucek a podobne čínské zelí s bůčkem pomalý hrnec recepty recepty bůček po čínsku

Zapomněl/a jsem heslo