Bůčkové závitky

pbarva Kuchař: pbarva

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

plátky vyššího libovějšího bůčku bez kosti
kysané zelí
pepř
sůl
paprika červená mletá
kmín
čerstvě nastrouhaný křen
olej
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového bůčku naklepeme, osolíme, poprášíme mletou paprikou, popepříme, dáme zelí, zavineme a spíchneme jehlou nebo párátkem, vyskládáme do pekáče nebo zapékací mísy vylité olejem.

  2. Posypeme kmínem a pečeme do červena.

  3. Těsně před koncem pečení ještě posypeme mletou červenou paprikou a posypeme čerstvě nastrouhaným křenem nebo křen dáváme až na hotové závitky na talíři. Při pečení nutno asi dvakrát podlít.

  4. Obměnou náplně může být párek nebo špekáček.

  5. Příloha: brambory, bramborová kaše, ale nejlepší je chleba, protože se dá vytírat výpek, který je dobrý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 303 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůčkové závitky

  • ivan G ivan G(neregistrovaný)

    manzelka pridala do nastrouhaneho krenu smichaneho s jogurtem trosku soli a kavovou lzicku cukru krupice.zavitky maji lepsi chut nejsou tak kysele.Toto mnozstvi je na 25dkg krenu a 50dkg jogurtu.je to skvele jidlo.ivangyudinec@seznam.cz

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-), tahle dobrota na mě právě vykoukla z náhodných a hned mě chytla. Jako vždy krásné fotky a i když teď příliš mastné nemůžu, tak si rcp. ukládám a jistě vyzkouším. A napadlo mě dát ten křen už do závitků - se zelím. Dělám si tak salát ze steril. zelí + křen a zakysanka a je to výborné. Děkuju díky tvé fotce za tip...

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    Eliza:krásné fotky...mňam

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Pbarvo, díky za recept, posílám na oplátku fotečky. ;-):-) Jen jsem při focení zapomněla na posypání křenem, i když už byl vedle nastrouhaný...:-8 Snad to nevadí...;-)

    Odpovědět

  • Mirabelka Mirabelka

    Poslala jsem bod. Taky to dělám, jenom bez toho křenu. tak příště zkusím s křenem! Díky za tip. Až budou nové brambory, tak je možné ty brambůrky přihodi přímo k masu a upéct společně:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Dělám něco dost podobného.Na zelí dám párek,zabalím jako ptáčka a upeču.Moc nám to chutná s bramborovým knedlíkem. Někdy k tomu přidám péct kousek uzeného bůčku a je to zase trochu něco jiného. Hlavně aby tam bylo dost zelíčka.Klidně ho dám i do pekáče k masu.

    Odpovědět

Tématické fráze: bůčkové závitky závitky z bůčku bůčkové rolky bůčkový závitek búčkový závin bůčkové rolky se zelím buckovy snek bůčkové závitky s křenem závitky z vepřového bůčku závitek z bučku buckove platky bůčkové rolky s křenem bučkovi šneci nejlepší pečený bůček s krenem bůčkový závitky bůčkový ptáček závitky z bůčku se se zelim šneci z vepřového bůčku masové závitky s křenem recept bučkový závin

Zapomněl/a jsem heslo