

Bůčkové závitky
Doba přípravy: 60 minut 4 porce Vepřové maso 6 názorů
Suroviny
- plátky vyššího libovějšího bůčku bez kosti
- kysané zelí
- pepř
- sůl
- paprika červená mletá
- kmín
- čerstvě nastrouhaný křen
- olej
Postup přípravy receptu
Plátky vepřového bůčku naklepeme, osolíme, poprášíme mletou paprikou, popepříme, dáme zelí, zavineme a spíchneme jehlou nebo párátkem, vyskládáme do pekáče nebo zapékací mísy vylité olejem.
Posypeme kmínem a pečeme do červena.
Těsně před koncem pečení ještě posypeme mletou červenou paprikou a posypeme čerstvě nastrouhaným křenem nebo křen dáváme až na hotové závitky na talíři. Při pečení nutno asi dvakrát podlít.
Obměnou náplně může být párek nebo špekáček.
Příloha: brambory, bramborová kaše, ale nejlepší je chleba, protože se dá vytírat výpek, který je dobrý.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 6 303 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Bůčkové závitky
-
manzelka pridala do nastrouhaneho krenu smichaneho s jogurtem trosku soli a kavovou lzicku cukru krupice.zavitky maji lepsi chut nejsou tak kysele.Toto mnozstvi je na 25dkg krenu a 50dkg jogurtu.je to skvele jidlo.ivangyudinec@seznam.cz
-
Elizo
, tahle dobrota na mě právě vykoukla z náhodných a hned mě chytla. Jako vždy krásné fotky a i když teď příliš mastné nemůžu, tak si rcp. ukládám a jistě vyzkouším. A napadlo mě dát ten křen už do závitků - se zelím. Dělám si tak salát ze steril. zelí + křen a zakysanka a je to výborné. Děkuju díky tvé fotce za tip...
-
Eliza:krásné fotky...mňam
-
Pbarvo, díky za recept, posílám na oplátku fotečky.
Jen jsem při focení zapomněla na posypání křenem, i když už byl vedle nastrouhaný...
Snad to nevadí...
-
Poslala jsem bod. Taky to dělám, jenom bez toho křenu. tak příště zkusím s křenem! Díky za tip. Až budou nové brambory, tak je možné ty brambůrky přihodi přímo k masu a upéct společně
-
Dělám něco dost podobného.Na zelí dám párek,zabalím jako ptáčka a upeču.Moc nám to chutná s bramborovým knedlíkem. Někdy k tomu přidám péct kousek uzeného bůčku a je to zase trochu něco jiného. Hlavně aby tam bylo dost zelíčka.Klidně ho dám i do pekáče k masu.